• Belastingservice VBM
  • image

DMO: 700 tot 1300 arbeidsplaatsen weg?

donderdag, 25 februari 2016 15:48
DMO: 700 tot 1300 arbeidsplaatsen weg?

De bonden vinden de voorgenomen reorganisaties bij DMO verontrustend. Zij horen van hun achterban dat er tussen de 700 en wellicht 1300 arbeidsplaatsen gaan vervallen. Dit onder andere door reductie bij de VAM organisatie bij JIVC (Vraag en aanbod management) en als gevolg van het samenvoegen JIVC en OPS en een verdere doorontwikkeling ICT (samenwerken met de markt).


Het JIVC (Joint Informatievoorziening Commando) is opdrachtgever van OPS (IV-Operaties) dat (nu nog) als aparte entiteit binnen de DMO is opgenomen. Het JIVC is een omvangrijke uitvoeringsorganisatie met meer dan 1100 vte’n (voltijds equivalente functies) met regionale vestigingsplaatsen.
De bonden pleiten voor het aanwijzen van meer knelpuntcategorieën bij DMO. Dat is hard nodig, er verdwijnen de komende tijd immers veel functies. Maar DMO ziet ‘geen mogelijkheden’ voor een ‘verbreding’ van de groepen personeel die als knelpuntcategorie worden aangemerkt.
Een knelpuntcategorie is een nauwkeurig omschreven (gedefinieerde) categorie personeel. Om overtolligheid zoveel mogelijk te voorkomen stimuleert men het vrijwillig vertrek van medewerkers die behoren tot een vastgestelde knelpuntcategorie.
Medio januari vragen de bonden aan DMO om de al bestaande knelpuntcategorie uit te breiden. DMO krijgt daar drie weken de tijd voor. Begin februari blijkt dat DMO daar geen mogelijkheden toe ziet. Dat is niet naar de zin van de drie grootste bonden bij Defensie. AFMP, ACOM en VBM schrijven daarom, samen met hun partnerorganisaties, op 9 februari een brief waarin ze stellen dat, met het oog op de komende grote reorganisaties, het noodzakelijk is meer knelpuntcategorieën aan te wijzen.
Het JIVC bestaat uit een Staf, Vraag & Aanbod Management (VAM), de afdelingen Semi-Statisch Informatiebeheer (SIB) en C4I&Informatiebeheer (C4I&I), en de afdeling Kennis, Innovatie, Experimenten & Simulatie (KIXS).
De concept-reorganisatieplannen zijn nog niet bekend, maar het eerste document, het beleidsvoornemen, is verschenen. In dat kader is een bredere openstelling van de knelpuntcategorieën meer dan gerechtvaardigd maar DMO is bang dat mensen die men wil behouden de organisatie vrijwillig met een goede regeling verlaten.
De bonden van officieren en van middelbare/hogere ambtenaren ondertekenden de brief niet. Zij vinden het verzoek op dit moment te prematuur.
Getagged onder DMO    knelpuntcategorie    reorganisatie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Check overlegdata!

Check de agenda!

Wat betekent die afkorting?

vraagtekens

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Ronald-van-Riel-100X150

Peter Wulms-100X150

Ronald van Riel
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

 Nummerdor

 

Hanneke Nummerdor
PA

 

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden