Print deze pagina

Duidelijkheid voor munitie-behandelaren

vrijdag, 03 juni 2016 13:46
Duidelijkheid voor munitie-behandelaren

Op 13 mei hebben bonden en Defensie Materieel Organisatie DMO duidelijke afspraken gemaakt voor de medewerkers behandelaren (schaal 3) die door de reorganisatie van de Munitieketen overtollig dreigden te worden. Zij krijgen in ieder geval maatwerk en zo mogelijk om- of bijscholing, zodat zij de functie van munitiebeheerder kunnen uitvoeren.

De bonden hadden op 11 maart deze kwestie al in het overleg aangekaart. Het probleem ontstaat doordat het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) de functie van munitie-behandelaar (schaal 3) niet kent. Bij CLSK bestaat alleen de functie van munitie-beheerder (schaal 5). Daardoor dreigde een groep munitie-behandelaren van het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) ongeschikt te worden voor het werk in de munitieketen. Door de herinrichting defensiebrede munitieketen komen de CLAS-medewerkers in dienst van CLSK.
Op 18 mei zijn de volgende afspraken gemaakt:
In het reorganisatieplan (hoofdstuk 7, de algemene personele aspecten) zal DMO aandacht besteden aan de gevolgen voor de groep munitiebehandelaren (CLAS-medewerkers) in schaal 3;
In het vervolgtraject, onder toezicht van de begeleidingscommissie BCO, zal DMO een maximale inspanning verrichten om deze medewerkers via maatwerk van werk naar werk te begeleiden;
Deze medewerkers zal DMO zoveel als mogelijk om- of bijscholen, zodat ze de functie munitiebeheerder kunnen uitvoeren.
Het reorganisatieplan gaat voor advies naar de medezeggenschap (TRMC). Als die positief adviseert, zullen de bonden het plan definitief goedkeuren.
De VBM zal in de begeleidingscommissie nadrukkelijk aandacht besteden aan de genoemde groep en de DMO houden aan gemaakte afspraken. Wordt vervolgd.

Getagged onder Munitieketen    DMunB    reorganisaties   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord