Print deze pagina

11 functies erbij voor Operations Support Centre

woensdag, 05 september 2018 15:30
11 functies erbij voor Operations Support Centre

Defensie gaat het Operations Support Centre (OPSUPCEN) uitbreiden. Het OPSUPCEN is het operationele hart van de ondersteuning door het DOSCO en voert namens de C-DOSCO de regie over de te leveren operationele ondersteuning. Het betreft concreet een uitbreiding van 11 functies.

 

De bonden hebben bij de behandeling van dit reorganisatieplan op 22 juni vragen gesteld over een aantal personeels-aspecten. Bijvoorbeeld over functies waarvoor een veiligheidsmachtiging op niveau A noodzakelijk is. In het reorganisatieplan lijkt het erop, dat een medewerker voorafgaand aan de sollicitatie op zo’n functie, al deze machtiging in het bezit moet hebben.

Uiteraard kan voor een functie een bepaald veiligheidsniveau vereist zijn. Echter, zou je om te solliciteren al deze veiligheidsmachtiging moeten hebben, dan vinden de bonden dat er voorgeselecteerd wordt. De bonden hebben hier met Defensie over gediscussieerd. Defensie heeft geantwoord dat het niet de bedoeling is om voor te selecteren. Personeel dat de functie krijgt, maar nog niet de veiligheidsmachtiging op niveau A heeft, kan alvast tijdelijk worden tewerkgesteld (TTW). Dit personeel zal dan niet alle werkzaamheden mogen uitvoeren, totdat men de machtiging heeft. De bonden hebben aangegeven dit in de BCO-3 zorgvuldig te zullen toetsen.

Daarnaast hebben de bonden en Defensie over de beschrijvingen van enkele functies gesproken, waaronder die van Senior adviseur VAM / tevens hoofd. Defensie zal de besproken functies nader beschouwen en waar nodig de code aanpassen.

Hoe nu verder? Eerst wordt het reorganisatieplan, naar aanleiding van de opmerkingen van de bonden, aangepast. Als de wijzigingen in goede orde zijn ingebracht, kan het ter kennisneming door naar de werkgroep Reorganisaties. Daarna kan de reorganisatie snel van start.

Getagged onder Opsupcen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord