• Belastingservice VBM
  • image

Meer academici bij Publieksinformatie & Collecties NIMH

woensdag, 14 november 2018 09:56
Meer academici bij Publieksinformatie & Collecties NIMH

Defensie wil bij de Afdeling publieksinformatie & collecties / Nederlands Instituut voor Militaire Historie meer functies toewijzen aan academisch geschoolde medewerkers. Volgens de VBM hoeft dat niet tot ontslag te leiden van huidige medewerkers zonder opleiding op dat niveau. Een en ander hebben bonden en Defensie (DOSCO) op 2 november besproken.

Defensie wil de afdeling PI&C van het NIMH dus herinrichten. Dit om de (digitale) dienstverlening en interactiviteit met interne en externe klanten te verbeteren en uit te breiden. Daarmee wil Defensie het gebruik van de collecties bevorderen en het publieksbereik en de kennis van het verleden van de Nederlandse krijgsmacht beter toegankelijk maken.

De virtuele studiezaal, gebaseerd op een “e-depot” wordt het uitgangspunt. Een ‘e-depot’ is “het geheel van organisatie, beleid, processen en procedures, financieel beheer, personeel, databeheer, databeveiliging en aanwezige hard- en software, dat duurzaam beheren en raadplegen van te bewaren digitale archiefbescheiden mogelijk maakt”.

Defensie wil meer academici op de afdeling PI&C omdat het bij het ‘e-depot’ belangrijk is om de (gezochte) informatie te kunnen plaatsen in het complete beeld van de historische periode (dat heet: contextualiseren). De medewerkers moeten dus in staat zijn om niet alleen gevraagde informatie te kunnen verstrekken, maar ook de bezoekers op het spoor te kunnen zetten van informatie waar die in eerste instantie niet zelf aan gedacht hebben.

Daarnaast zullen de medewerkers veel meer dan voorheen social media en andere internet-gebaseerde technieken moeten gebruiken om de huidige en toekomstige klanten goed te kunnen bedienen. Een proactieve houding van de medewerkers vindt Defensie dan ook een voorwaarde. Moderne technieken stellen de organisatie tevens in staat om ongelijksoortige elementen uit verschillende collecties te combineren tot nieuwe complexe informatieproducten en daarmee het publieksbereik nog verder te vergroten.

Het is niet de bedoeling om de formatie uit te breiden. Het gaat om een ‘kwalitatieve verandering’, aldus Defensie. Dat betekent dat er meer medewerkers met academisch werk- en denkniveau moeten komen. De VBM wil dat Defensie eerst kijkt naar functionarissen die mogelijk hun functie verliezen. Deze functionarissen moeten wat de VBM betreft in aanmerking kunnen komen voor de opgeschaalde functies. Dat kan op basis van de criteria ‘geschikt, geschikt te maken’. Maar ook op basis van hun hun werk- en denkniveau (veelal met de nodige werkervaring). Defensie bleek op 2 november bereid om hieraan tegemoet te komen.

Getagged onder NIMH    publieksvoorlichting    reorganisatie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Check overlegdata!

Check de agenda!

Wat betekent die afkorting?

vraagtekens

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Ronald-van-Riel-100X150

Peter Wulms-100X150

Ronald van Riel
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

 Nummerdor

 

Hanneke Nummerdor
PA

 

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden