• Belastingservice VBM

Reorganisatie Materieellogistieke Diensten Landmacht

vrijdag, 06 april 2018 15:00
Reorganisatie Materieellogistieke Diensten Landmacht

Op 4 april hebben bonden en CLAS gesproken over het reorganisatieplan voor de herinrichting van het materieel-logistieke werkveld binnen het landdomein. De bonden kregen veel toezeggingen en het plan kan verder uitgewerkt worden.

Dit reorganisatieplan voorziet onder meer in een uitbreiding met 12 functies (motie Van der Staaij). Daarnaast is er een uitbreiding van tijdelijke capaciteit (9 functies) in het Instroom Begeleidingsteam (IBT) Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen (DVOW). Vanwege de versterking van de gevechtsondersteuning kunnen er 44 functies worden toegevoegd bij 11/13 en 43 Hrstcie (eigenlijk 32 omdat er in de eerdere reorganisaties 12 functies zijn uitgezet die nu ook weer worden aangezet dus, totaal 44 extra functies). Hiermee wordt een aanzienlijk herstel van sleutelcapaciteit bij 11/13 en 43 Hrstcie gerealiseerd. Het gaat overigens om 123 functies waarvan er nu 44 (vacatures) worden gevuld. 

Volgens CLAS betekent de invoering van DVOW 1 en 2 niet dat dit een onderdeel is van het plan. De bonden willen de garantie er nog geen invoering plaatsvindt. Wat doe je met de mensen die mogelijk naar de marktpartij gaan?
Wellicht ten overvloede heeft de CLAS aangegeven (en staat ook als zodanig genoteerd) dat de invoering van de DVOW 1 en 2 “buiten scope” is geplaatst! De 62 functies zijn nog steeds nadrukkelijk onderdeel van het LRP!

De bonden vragen verder nadrukkelijk aandacht voor een groot aantal functies dat in juli 2013 (LRP 1601) een lagere schaal had en dat nu bij functiewaardering uitkomt op een hogere schaal, zoals de functie van “Hoofden onderhoudsploeg”. Het CLAS heeft beloofd dat bij bepaalde groepen met terugwerkende kracht een reparatie zal plaatsvinden vanaf juli 2013!
De bonden willen dit terug zien in de functievergelijkingstabel. CLAS heeft dit toegezegd. De bonden willen dat dit ook als zodanig wordt omschreven in het hoofdstuk “Algemene Personele Aspecten”. Het fenomeen “repareren met terugwerkende kracht” is een taak in de Begeleidingscommissie (BCO-) MatlogCo, aldus de bonden. CLAS zal dit als zodanig omschrijven (in hoofdstuk 7 van het plan).

De bonden hebben ingebracht dat rond de 20 personen in de Beheersgroep van mening zijn dat hun functie ook had moeten worden meegenomen voor waardering (hogere schaal met terugwerkende kracht). De CLAS gaf aan dat men deze functies in de volgende evaluatie wilde waarderen en waar noodzakelijk repareren. Maar de bonden willen dat het CLAS dit ook nu oppakt. Dan is de volledige “Ist” situatie gerepareerd. Anders duurt het voor personeel te lang. De CLAS heeft aangegeven dit te willen oppakken. Binnen zes weken (dus na medio mei 2018) moet hierover duidelijkheid zijn.

Getagged onder herstelcompagnie    DVOW    Matlogco   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Check overlegdata!

Check de agenda!

Wat betekent die afkorting?

vraagtekens

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Ronald-van-Riel-100X150

Peter Wulms-100X150

Ronald van Riel
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

 Nummerdor

 

Hanneke Nummerdor
PA

 

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden