Bonden willen spreken over versterking Gnkbat

donderdag, 01 oktober 2020 16:56
Bonden willen spreken over versterking Gnkbat

De geneeskundige dienst van Defensie, en die van het CLAS in het bijzonder, kampt al lange tijd met een groot aantal vacatures binnen de categorie Algemeen Militair Verpleegkundige (AMV). Door een verhoogde uitstroom van AMV’ers naar de civiele gezondheidszorg hebben alle geneeskundige eenheden binnen het CLAS een groot tekort.

Een belangrijke reden voor de hoge uitstroom blijkt de veelheid aan eisen die de organisatie aan hen stelt. Enerzijds zijn dit eisen die te maken hebben met de specialisatie AMV en anderzijds eisen die te maken hebben met het onderofficierschap in de bredere zin. De combinatie van taken en verantwoordelijkheden leidt tot een grote belasting van het personeel. In de praktijk leidt dit vooral tot een lagere beschikbaarheid voor niet direct zorggerelateerde taken.

Werving en behoud
Veel AMV’ers zijn gedurende de loopbaan niet goed in staat om aan alle kwalitatieve eisen van de civiele en militaire vakbekwaamheid te blijven voldoen. Daarnaast blijkt dat voor diverse functies, waarvoor nu de kwalificatie AMV geldt, deze eigenlijk niet noodzakelijk is De geneeskundige eenheden en het personeel zeggen al langer dat er, naast de AMV’er, een meer algemene functionaris geïntroduceerd zou moeten worden. Op die manier kunnen AMV’ers ontlast worden van bijkomende, niet zorggerelateerde taken. Hiermee zou je een belangrijk pijnpunt bij de AMV’ers wegnemen. Met als gevolg een positief effect op de werving en het behoud van deze categorie.


Introductie OOLOGGNK

De landmacht heeft een concept-reorganisatieplan opgesteld, het LRP 1675 Versterken 400 Gnkbat (Landmacht van Morgen 79). De maatregelen beperken zich tot 420 Hospitaalcompagnie (Hospcie), 421 Hospcie en 422 Hospcie. In het plan wordt de Role 2B capaciteit versterkt en worden ook de adviezen naar aanleiding van een eerdere evaluatie meegenomen. In het plan wordt de ‘Onderofficier Logistieke Geneeskundige Dienst‘ (OOLOGGNK) geïntroduceerd.


Algemeen personeelsbeleid

Omdat het hier gaat om een Wijziging van Bestemming en Indeling (Art 12a AMAR) moet dit onderwerp met de bonden besproken worden in de Werkgroep Algemeen Personeelsbeleid. Dit omdat de geplande reorganisatie van invloed is op de loopbaan en rechtspositie van betreffend personeel. Hetzelfde geldt voor de reorganisatieplannen LRP  1681 Versterken 11 GNKCIE, LRP 1682 Versterken 13 GNKCIE en LRP 1683 Versterken 43 GNKCIE.

Getagged onder Gnkbat    AMV   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Check overlegdata!

Check de agenda!

Wat betekent die afkorting?

vraagtekens

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Ronald-van-Riel-100X150

Peter Wulms-100X150

Ronald van Riel
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

 Nummerdor

 

Hanneke Nummerdor
PA

 

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden