• image
  • Download de VBM-app

Luchtmacht

Vinger aan de pols bij militaire Luchtverkeersleiding

Op 2 oktober hebben bonden en Commandant Luchtstrijdkracht afgesproken dat er alsnog een schriftelijk stuk komt met afspraken over personele aspecten van de reorganisatie bij de militaire luchtverkeersleiding. Op 24 april is dit onderwerp ook al besproken. Toen heeft de VBM onder meer verwezen naar de berichten van februari van dit jaar over de onverklaarbaar grote salarisverschillen tussen civiele en militaire luchtverkeersleiders.

Verplaatsing LVL AOCS

Verplaatsing LVL AOCS

vrijdag, 01 juni 2018 12:37

De bonden hebben op 24 april met Defensie gesproken over de verplaatsing van de militaire Luchtverkeersleiding (LVL), inclusief opleidingen, van het AOCS NM naar de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) te Schiphol en het Maastricht Upper Area Control Center (MUAC).

Oprichting Opleiding Detachement F-35 in Arizona

Nederlandse F-35 jachtvliegers zullen vanaf begin 2019 de F-35 type opleidingen gaan volgen binnen het F-35 Pilot Training Centre (PTC). Dit is gelegen op Luke Air Force Base (AFB) te Arizona, Verenigde Staten. Daartoe moet er een Nederlands Opleiding Detachement F-35 (NODF) worden opgericht.

Knelpuntcategorieën CLSK sluiten

Knelpuntcategorieën CLSK sluiten

donderdag, 05 februari 2015 15:39

Defensie stelt voor om twee knelpuntcategorieën bij de luchtmacht te sluiten. Het gaat om burgermedewerkers schaal 7 (met uitzondering van technisch onderhoudspersoneel) op het Logistiek Centrum Woensdrecht. Sluiting wil Defensie ook voor de knelpuntcategorie CLSK-onderofficieren in de rang van sergeant-majoor in de categorie 32A Sport.

CLSK 'sluit' knelpuntcategorieën

CLSK 'sluit' knelpuntcategorieën

donderdag, 20 maart 2014 11:58

Het Commando Luchtstrijdkrachten stelt voor om een aantal knelpuntcategorieën te sluiten. Het gaat om functies voor militairen. De bonden moeten uiterlijk 28 maart laten weten of ze bezwaar maken.

Transitiefase project PPS F100-Motorenonderhoud verlengd

In 2007 is Defensie begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheid om het onderhoud aan de F100-motoren (voor de F16) onder te brengen in een publiek-privaat samenwerkingsproject (PPS-project). In de afgelopen jaren heeft de VBM nadrukkelijk zorgen geuit over het gebrek aan voortgang in dit PPS-traject voor ongeveer 65 functies bij het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW).

Afspraken over reisafstand, opschorting en SBK

(IO REO CLSK 10 april 2013)
Bij de bespreking van de Voorlopige Reorganisatie Plannen (VRP's) bij de luchtmacht kwam een aantal onderwerpen bij meerdere VRP's terug. De bonden en CLSK hebben hierover een aantal afspraken gemaakt. Waar gaat het om?

Omklapdatum reorganisaties: 9 december 2013

donderdag, 25 april 2013 02:00

(IO REO CLSK 10 april 2013)
De bonden hadden in een eerdere vergadering (24 oktober 2012!) de reorganisatieplannen afgewezen. Hierin waren namelijk op grond van de 'numerus fixus' rangen en schalen verlaagd. Nu zijn wel de eerste Voorlopige Reorganisatieplannen (VRP's) besproken. De CLSK gaf aan dat door de vertraging en opschorting van het overleg ook de tijdslijnen in het cVRP'n zijn veranderd. De omklapdatum is nu gepland op 9 december 2013.

Reorganisatie LCW

donderdag, 25 april 2013 02:00

(IO REO CLSK 10 april 2013)
In het reorganisatieplan wordt onder andere het faseonderhoud van de vliegbases Leeuwarden en Volkel en van het Defensie Helikopter Commando geïntegreerd met die op het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW). Centrale coördinatie gebeurt vanuit de nieuwe organisatie. Het opgelegde functieplafond is (inclusief een latere ophoging) 1113 functies. Door de ophoging van het plafond worden er ook een aantal 'Datum Tot en Met' (DTM) functies in de reorganisatie ingebracht.

(IO REO CLSK 10 april 2013)
De VBM en de andere bonden hebben uitermate geïrriteerd gereageerd op de mededeling dat er DTM-functies zijn opgenomen voor de PPS F-100 (Publiek Private Samenwerking). Het feit dat er een evaluatie is geweest en daar richting de bonden nog niets mee is gedaan, is ronduit schandalig. Het is inmiddels een uitermate langdurig project en het personeel leeft al jarenlang in onzekerheid.

Pagina 1 van 2

Check overlegdata!

Check de agenda!

Wat betekent die afkorting?

vraagtekens

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Louis Schipper-100X150

Peter Wulms-100X150

Louis Schipper
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden