Print deze pagina

KMar: Vacaturestop opgeheven

dinsdag, 06 november 2018 08:03
KMar: Vacaturestop opgeheven

Op woensdag 31 oktober 2018 is de begeleidingscommissie personele implementatie (BCO-PI) bij elkaar geweest om de personeelsvullingsplannen van Staf Commandant KMar, het Landelijk Tactisch Commando LTC en het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum (OTC)KMar te toetsen. Na een constructief overleg tussen de vakbonden en de KMar is er een positief advies gegeven op de personeelsvullingsplannen. Hiermee is de vacaturestop binnen de KMar opgeheven en kunnen de reorganisatietrajecten verder worden afgerond.

Eind augustus heeft een groot aantal leden een brief ontvangen met een voornemen tot plaatsing of niet-plaatsing. De heroverwegingen die daaruit voortkwamen, zijn besproken in de BCO. Er kon helaas niet aan alle heroverwegingen tegemoet gekomen worden. Iedereen die een heroverweging heeft ingediend krijgt zo snel mogelijk persoonlijk bericht van de werkgever over de uitkomst van zijn of haar verzoek.

Solliciteren
Binnenkort zullen de vacatures in de vacaturebank zichtbaar worden voor collega’s die vanwege de reorganisatie willen solliciteren. Ook worden de vacatures nu weer opengesteld die al in de vacaturebank stonden maar waar vanwege de vacaturestop tot nu toe niet op kon worden gesolliciteerd. Daarmee is de vacaturestop opgeheven die op 1 juni 2018 werd ingesteld. Vanaf het moment dat de vacatures zijn opengesteld, heeft de medewerker drie weken de tijd om te solliciteren.
De VBM / BBTV is verheugd dat de afronding van deze reorganisatie trajecten eindelijk in zicht komen en dat de vacatures worden opengesteld. Om te voorkomen dat leden in hun rechtspositie benadeeld worden, is het van belang dat alle nieuwe functies worden opengesteld als vacature. Wij zijn ons ervan bewust dat dit door de lange duur van de reorganisatietrajecten mogelijk wat onbegrip is ontstaan. Niet in de laatste plaats bij medewerkers die vaak al een lange tijd werkzaamheden gedaan hebben die terugkomen in die nieuwe functies. Daarom vindt er, nadat deze vacature en selectieronde is afgerond, nog een 3e BCO-PI plaats. Daarin zullen wij samen met de andere bonden en de werkgever toetsen of aan de belangen en rechten van de betrokken medewerkers op een juiste wijze invulling wordt gegeven.

Vragen of meer informatie
Door de werkgever is op het intranet een pagina ingericht met veel gestelde vragen over deze reorganisaties en ook over vacaturestelling/solliciteren. Je leest daar ook waarom er wordt gereorganiseerd. Je kunt de intranetpagina’s vinden onder ‘uitgelicht’ of onder de R van 'reorganisatie' (homepage/A t/m Z). Vind je hier niet het antwoord op je vraag, kun je ook contact opnemen met je leidinggevende of met je P&O-adviseur. Of je kunt mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Getagged onder LTC    OTCKMar    CKMar   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord