Print deze pagina

TOD burgers aan boord van 'Van Kinsbergen' handhaven

donderdag, 28 juli 2016 15:43
TOD burgers aan boord van 'Van Kinsbergen' handhaven

Update 12 september 2016: TOD met ingang van 1 juli hervat. Op 26 juli heeft de VBM, mede namens de ACOP gevraagd om de toelage onregelmatige dienst (TOD) voor de 5 vaste burger bemanningsleden aan boord van het Marine Opleidingsvaartuig (MOV) Van Kinsbergen te handhaven in zijn huidige vorm. Defensie wil die toelage wijzigen.


De Van Kinsbergen wordt gebruikt voor nautische praktijktraining en biedt plaats aan 16 cursisten. Aan boord van het schip zijn 5 burgermedewerkers als vaste bemanning geplaatst. Over de manier waarop hun onregelmatige diensten beloond moeten worden is jarenlang overleg gevoerd en uiteindelijk zijn in 2009 en 2010 met alle partijen duidelijke afspraken gemaakt.
Onlangs heeft het DienstenCentrum Human Resources (DC HR) in het kader van het project Opschonen TOD besloten dat het per 1 juli 2016 stopt met het vooraf toekennen van deze toeslag (van 30,52% op het normale salaris). DC HR wil de toeslag vanaf juli (2016) niet meer vooraf uitbetalen. De bonden hebben daar grote bezwaren tegen. DC HR kan niet zo maar eenzijdig een besluit naast zich neerleggen dat in het arbeidsvoorwaardenoverleg is genomen. Daarom moet DC HR per 1 juli 2016 gewoon doorgaan met de uitbetaling totdat er eventueel in het formele overleg andere afspraken zijn gemaakt. Defensie heeft nog niet gereageerd op de brief.

Update 12 september 2016: Naar aanleiding van de brief iser inmiddels een gesprek geweest met Defensie. Afgesproken is dat de TOD met ingang van 1 juli 2016 hervat wordt, in overeenstemming met de eerdere afspraken.
Getagged onder TOD    burgerpersoneel    Van Kinsbergen    DCHR   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord