• Informatiepunt Chroom-6
  • Download de VBM-app

Postactief

Te veel premie eindloonstelsel?

Te veel premie eindloonstelsel?

dinsdag, 10 juli 2018 12:17

Update 16 juli 2018: nu met stuitingsbrief. In de Trivizier zijn dit jaar twee publicaties verschenen van lkol Paul Eijkelenkamp. Volgens hem betalen militairen een te hoge pensioenpremie. Beter gezegd: zij betalen te veel voor de opbouw voor hun pensioen en zij krijgen daarvoor te weinig pensioen. Dit om meerdere redenen, onder meer omdat er volgens de overste onterecht een opslag op de premie wordt geheven.

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

woensdag, 30 mei 2018 16:17

Onlangs waren er verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan ABP. Bijna 159.000 kiesgerechtigden brachten hun stem uit. Dat is weliswaar een verdubbeling ten opzichte van de verkiezingen in 2014, maar het opkomstpercentage is nog altijd laag.

Wanneer uitvoering 100% compensatieregeling?

Kort na het verschijnen van de Defensienota 2018 hebben de bonden aan Defensie de vraag gesteld, hoe en wanneer uitvoering wordt gegeven aan de 100% compensatieregeling AOW-gat.

Communicatie over ANW-dekking

Communicatie over ANW-dekking

dinsdag, 01 mei 2018 10:03

Vorige week heeft u onder andere via de site van de VBM kennis kunnen nemen van het feit dat de bonden en Defensie er in goed overleg in geslaagd zijn een alternatief te bieden voor het vervallen van de ANW-compensatie. Deze week (18) ontvangen alle medewerkers van Defensie een mail met een nadere informatie, zo heeft Defensie laten weten.

Meer tijd voor keuze ANW-alternatief

Meer tijd voor keuze ANW-alternatief

donderdag, 07 juni 2018 08:44

In mei heeft Defensie (gewezen) medewerkers geïnformeerd over het vervallen van de ANW-compensatie van het ABP en de mogelijkheid om een alternatieve dekking af te sluiten. Omdat er twee alternatieven voor verschillende doelgroepen zijn, is die communicatie niet voor iedereen hetzelfde geweest, noch heeft deze gelijktijdig plaatsgevonden. Bij zowel Defensie, als de bonden, als Loyalis heeft dit vele reacties opgeleverd.

Defensie biedt alternatief voor vervallen Anw-compensatie

Defensie en de bonden hebben de eerste maanden van 2018 gesproken over een alternatieve voorziening voor de per 1 mei 2018 vervallen ANW-compensatie. Met succes! Militairen, burgermedewerkers en voormalig militairen met een UGM-uitkering kunnen zich via een collectieve regeling verzekeren voor een eventueel ANW-hiaat, waarbij de premie wordt ingehouden op het bruto salaris. Defensie heeft daarover afspraken gemaakt met verzekeraar Loyalis. 

Stem op lijst 4 of lijst 6

U heeft nog tot 30 april 23.59 uur de tijd om te stemmen vcor het ABP Verantwoordingsorgaan. Het Verantwoordingsorgaan adviseert het bestuur bijvoorbeeld over de hoogte van de pensioenpremie, intern toezicht en beloningsbeleid. Het Verantwoordingsorgaan geeft een oordeel over de besturing van het ABP en adviseert op het gebied van communicatie en beleggingen.

AOW-gat compensatie bij ip- of ao-pensioen

Ex-defensiemedewerkers van wie het invaliditeits- of arbeidsongeschiktheidspensioen (dus de bovenwettelijke aanvulling op WAO of WIA) op hun 65e eindigt, hebben na hun 65e recht op AOW-gat compensatie. 

Vangnet(je) bij afschaffen ANW-compensatie

Vangnet(je) bij afschaffen ANW-compensatie

maandag, 05 februari 2018 11:17

Wie bezig is met de vraag: moet ik me verzekeren voor de (bij het ABP vervallen) ANW-compensatie?, is onderstaande info goed om te weten. Helaas geldt dit alleen voor iedereen die al voor 1996 pensioen heeft opgebouwd bij het ABP. In dat geval kunt u recht hebben op aanvulling van het partnerpensioen. (Bron: cmhf.nl)

Rekentool oDER/nDER is gevalideerd en klopt

Rekentool oDER/nDER is gevalideerd en klopt

maandag, 05 februari 2018 11:02

“Het hardnekkige gerucht gaat rond dat de rekentool voor het keuzemoment oDER/nDER niet klopt en dat de uitkomsten voor de pensioenen veel te rooskleurig zijn. Kunnen jullie er iets over roepen of dit klopt of niet?”

Pagina 1 van 21

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden