• Belastingservice VBM
  • Loyalis Inkomensverzekeringen
  • image

AOW

De strijd tegen het AOW-gat bij Defensie gaat door

Drie centrales voor defensiepersoneel, waaronder de VBM, roepen de Eerste Kamer op de Defensiebegroting NIET goed te keuren totdat minister van Defensie Hennis-Plasschaert met een daadwerkelijke oplossing komt voor het oplossen van het AOW-gat voor militairen en burgers met een uitkering.

Geen politieke oplossing; de rechter aan zet

Geen politieke oplossing; de rechter aan zet

donderdag, 08 december 2016 21:43

Het is voorlopig niet gelukt om het AOW-gat voor burgers en militairen bij Defensie via politieke druk op te lossen. De regeringspartijen PvdA en VVD voegen 8 miljoen toe aan de begroting. Met dat bedrag kan minister Hennis slechts een opgepluste AOW-compensatie bieden.

Minister houdt vast aan leeftijdsdiscriminatie

Minister houdt vast aan leeftijdsdiscriminatie

dinsdag, 06 december 2016 11:54

Update - petitie uitgereikt, medailles teruggegeven - Minister Hennis van Defensie blijft zich schuldig maken aan leeftijdsdiscriminatie, maar zegt wel aan alle oud-medewerkers met een AOW-gat de verhoogde compensatie toe. Dat schrijft de minister op 6 december in een brief aan de Kamer. 

Petitie tegen AOW-gat

Petitie tegen AOW-gat

vrijdag, 25 november 2016 08:00

Update 25 november: Brieven van Loek van den Heuvel en Jos Ubachs en Jan Knops aan minister-president Rutte. De VBM heeft samen met de andere vakbonden die het AOW-gat juridisch aanvechten (BBTV, AFMP, MarVer, KVMO, GOV/MHB, FNV Overheid) èn met de groep ‘Militairen met FLO’, een petitie gestuurd richting de leden van de Vaste Kamercommissie voor Defensie.

Politiek maakt geen einde aan AOW-gat

Politiek maakt geen einde aan AOW-gat

vrijdag, 18 november 2016 12:45

Update 22 november: geen steun voor verlengen uitkeringen! Fred Teeven leek vooraf nog wel zin te hebben om de zaak zwaar aan te zetten. Hij liet uit eigen beweging de Telegraaf weten dat volgens hem de regering de militairen in de kou liet staan. Het voorlopige resultaat: minister Hennis van Defensie krijgt er waarschijnlijk 8 miljoen euro bij om de compensatieregeling te verbeteren.

Weinig politieke beweging in AOW-gat dossier

Weinig politieke beweging in AOW-gat dossier

donderdag, 10 november 2016 13:36

De Tweede Kamer liet op 9 november in een zogeheten wetgevingsoverleg met minister Hennis van Defensie het kruit nog droog. Er is wel gesproken over het AOW-gat, maar het vuurwerk zal pas komen op 16 november als de plenaire behandeling van de begroting 2017 plaatsvindt.

VBM gaat in hoger beroep tegen uitspraken rechter

VBM gaat in hoger beroep tegen uitspraken rechter

donderdag, 03 november 2016 16:17

De VBM gaat in hoger beroep tegen de uitspraken van de rechtbank in Den Haag (d.d. 6 oktober) over het AOW-gat voor militairen met een UGM-uitkering (leeftijdsontslag) of een uitkering op grond van de Militaire Wachtgeld Regeling. Er is hoger beroep aangetekend ondanks de voor betrokkenen gunstige uitspraak.

De race is nog niet gelopen ...

De race is nog niet gelopen ...

donderdag, 03 november 2016 10:15

Teleurstellend was het. Maar dat wil niet zeggen dat het laatste woord gezegd is. Het AOW-gat moet verdwijnen. Op 2 november kon de Tweede Kamer nog geen bres schieten in de kille formele opstelling van bewindslieden. Toch hangt de regering zichzelf op in een strop van absurditeiten.

Tweede Kamer: debat AOW-gat Defensie

Tweede Kamer: debat AOW-gat Defensie

woensdag, 02 november 2016 11:17

Vandaag, 2 november, debatteert de Tweede Kamer met de ministers Hennis (Defensie), Asscher (Sociale Zaken) en staatssecretaris Wiebes (Financiën) over het AOW-gat. De samenwerkende bonden hebben op 1 november de parlementariërs voorzien van de nodige gegevens. De bonden vinden dat Defensie de inkomensgevolgen veel te gunstig presenteert.

Het AOW-gat moet dicht!

Het AOW-gat moet dicht!

woensdag, 26 oktober 2016 22:03

Vooralsnog geldt: de volhouder wint. Het AOW-gat moet dicht en op 26 oktober is duidelijk geworden dat de kwestie op de politieke agenda staat. Op 2 november a.s. moet blijken wat de mogelijkheden zijn om de enorme inkomensterugval op te lossen in de AOW-loze periode voor militairen met een UGM en militairen maar vooral burgers met een wachtgelduitkering.

Pagina 1 van 8

Maak bezwaar tegen uw UGM-besluit of Wachtgeld-besluit!

Hamer

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden