Print deze pagina

Voorschot op AOW blijft voorlopig mogelijk

donderdag, 25 oktober 2012 10:31

De voorschotregeling voor AOW’ers zal niet eerder worden afgeschaft dan nadat er duidelijkheid is over de uitwerking van de overbruggingsregeling, om te voorkomen dat er praktische problemen ontstaan. Dit schrijft staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Nota naar aanleiding van het verslag ‘Goedkeuringswet verhoging AOW-leeftijd’, die op 22 oktober naar de Tweede Kamer is verstuurd.

De AOW-leeftijd wordt de komende jaren met een maand per jaar verhoogd. Om het ontstaan van een AOW-gat enigszins te verzachten is er een voorschotregeling ontworpen. Een (door u zelf aan te vragen) voorschot moet u  vervolgens binnen een aantal maanden na het ontstaan van de AOW terugbetalen.

In het Deelakkoord dat is afgesloten door de VVD- en PvdA-fracties wordt de voorschotregeling afgeschaft, omdat die niet meer nodig is vanwege de nieuwe overbruggingsregeling.

In plaats daarvan komt er een nieuwe overbruggingsregeling voor de laagstbetaalden. Probleem is dat deze nieuwe overbruggingsregeling er nog niet is. Staatssecretaris De Krom heeft daarom laten weten dat de voorschotregeling pas zal worden afgeschaft als de nieuwe overbruggingsregeling er is.

 

Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord