• Belastingservice VBM

Bijwonen zitting AOW-gat (UGM) 25 augustus 2016

maandag, 25 juli 2016 13:28
Bijwonen zitting AOW-gat (UGM) 25 augustus 2016

Zoals eerder bericht, zal de rechtbank Den Haag op 25 augustus 2016 een zitting houden waar 16 UGM-zaken inhoudelijk worden behandeld. De mogelijkheid voor het bijwonen van de zitting op 25 augustus 2016 is helaas beperkt. Dit heeft te maken met de beperkte capaciteit van de zittingszaal. Het is niet mogelijk gebleken om bijvoorbeeld via een projectiescherm de zitting op een andere locatie te volgen.

De VBM kan ongeveer 30 belangstellenden aanmelden voor het bijwonen van de zitting. Wanneer u de zitting op donderdag 25 augustus 2016 om 13.00 uur wilt bijwonen, kunt u een e-mail sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierin graag uw naam (inclusief voorletters) vermelden en het telefoonnummer waarop u doorgaans bereikbaar bent.

N.B. Op vragen/opmerkingen die via dit mailadres worden ingediend, wordt niet gereageerd.

De toedeling werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.
Let op: pas in de week voorafgaande aan de zitting (we streven naar uiterlijk 19 augustus 2016) kan bekend worden gemaakt of u de zitting kunt bijwonen. Daartoe zullen de e-mailberichten die aan bovengenoemd adres zijn gestuurd, individueel worden beantwoord.

Communicatie
Naar aanleiding van vragen nog het volgende. In 5 van de 16 UGM-zaken die op 25 augustus 2016 worden behandeld, treedt Hanneke Nummerdor-Buijs van de VBM op als gemachtigde. Zij heeft de betreffende 5 personen op de hoogte gebracht van het feit dat hun zaak op 25 augustus 2016 wordt behandeld. Voor de andere cliënten geldt dat er in hun individuele zaak nog geen ontwikkelingen zijn en dat ze daarom geen individuele mail hebben ontvangen. Wij houden deze cliënten via de website van de VBM (en de Trivizier) op de hoogte van de algemene ontwikkelingen over de UGM/AOW-kwestie.

Griffierecht
De hoofdregel is dat aan het instellen van beroep bij de rechtbank een bedrag van 168 euro aan griffierecht is verschuldigd. Voor de UGM-zaken werd dit bedrag in het begin ook door de rechtbank geheven. In beroepszaken die later werden aangebracht, is de rechtbank echter het verlaagde griffierecht van 46 euro gaan toepassen.

De VBM gaat aan de rechtbank Den Haag doorgeven in welke zaken een bedrag van 168 euro aan griffierecht in rekening is gebracht, met het verzoek om het verschil (168 euro minus 46 euro) terug te storten. Zodra de VBM de bedragen heeft ontvangen, zal dit aan de betreffende cliënten worden teruggestort.
Let op: hier kunnen enkele weken overheen gaan.

Getagged onder AOW    AOWgat    UGM   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden