• Belastingservice VBM

Minister houdt vast aan leeftijdsdiscriminatie

dinsdag, 06 december 2016 11:54
Minister houdt vast aan leeftijdsdiscriminatie

Update - petitie uitgereikt, medailles teruggegeven - Minister Hennis van Defensie blijft zich schuldig maken aan leeftijdsdiscriminatie, maar zegt wel aan alle oud-medewerkers met een AOW-gat de verhoogde compensatie toe. Dat schrijft de minister op 6 december in een brief aan de Kamer. 

Later vandaag (om half twee) nemen Kamerleden een petitie in ontvangst van de bonden en de groep ‘Militairen met FLO’, geïnitieerd door Loek van den Heuvel. In deze petitie roepen de bonden en de groep Militairen met FLO, de Kamerleden op om op 8 december as. vóór de motie Knops/Van Dijk te stemmen. Deze motie verzoekt de regering om het AOW-gat bij Defensie volledig te compenseren. 


De ‘oplossing’ die minister Hennis nu aan de Kamer meldt, is géén volledige compensatie. (Oud)militair en burgerpersoneel van Defensie blijft hiermee nog steeds met een AOW-gat zitten. Bovendien is de compensatie voor UGM-ers lager dan voor wachtgelders. De eerste groep kan niet rekenen op een compensatie voor het feit dat hun pensioen eerder moet worden aangesproken dan waar de opbouw de laatste jaren van uitgaat.

Het (oud) Defensiepersoneel is in vele juridische procedures keer op keer in het gelijk gesteld, maar minister Hennis blijft ondanks alle nederlagen in de rechtszaal, verboden onderscheid maken op basis van leeftijd. Ook met haar ‘hogere compensatie’.

Die compensatie zegt de minister in haar brief wel toe in alle vergelijkbare gevallen, burger of militair, ook als zij geen verzoek- of bezwaarschrift hebben ingediend.

Zie hier de brief van minister Hennis aan de Kamerleden.

Update:De bonden die het AOW-gat juridisch aanvechten (VBM, BBTV, AFMP, MarVer, KVMO, GOV/MHB, FNV Overheid) èn de groep ‘Militairen met FLO’ hebben op 6 december de petitie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Defensie. Twee oud-militairen leverden hun medailles in bij plaatsvervangend commissievoorzitter Raymond Knops. Deze gaf aan zich ongemakkelijk te voelen bij het aannemen van de medailles.

Oud-militair Loek van den Heuvel sprak de Kamerleden toe. De bonden riepen de Kamerleden daarna nogmaals op, om op 8 december vóór de motie Knops/Van Dijk te stemmen en zich níet om de tuin te laten leiden.
Getagged onder AOWgat   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden