• Belastingservice VBM

Stand van zaken AOW-gat (UGM), medio januari 2017

vrijdag, 13 januari 2017 14:44
Stand van zaken AOW-gat (UGM), medio januari 2017

De politieke discussie over de oplossing van het AOW-gat is geluwd (tot na de verkiezingen?). Intussen lopen er honderden rechtszaken. Wat is daarin de stand van zakenbij de zaken voor militairen met een UGM? Let op: de Centrale Raad van Beroep hanteert het 'gewone' griffierecht (en niet het 'verlaagde').In dit artikel onderscheiden we 4 verschillende groepen. Voor elke groep afzonderlijk geven we de stand van zaken weer. Tot slot geven we nadere informatie over het gehanteerde griffierecht.

Verzoekschrift ingediend bij het ABP
Hoogstwaarschijnlijk zullen deze zaken worden aangehouden (‘op de plank worden gelegd’) totdat de Centrale Raad van Beroep uitspraak heeft gedaan in de UGM-zaken waarover de rechtbank Den Haag op 6 oktober 2016 heeft geoordeeld.
De cliënten voor wie een verzoekschrift bij het ABP is ingediend en waarop nog niet is beslist, zullen op korte termijn (vóór 1 februari 2017) nader worden geïnformeerd.

Bezwaarschrift ingediend bij het ABP
Hoogstwaarschijnlijk zullen deze zaken worden aangehouden (‘op de plank worden gelegd’) tot dat de Centrale Raad van Beroep uitspraak heeft gedaan in de UGM-zaken waarover de rechtbank Den Haag op 6 oktober 2016 heeft geoordeeld.
De cliënten voor wie een bezwaarschrift bij het ABP is ingediend en waarop nog niet is beslist, zullen op korte termijn (vóór 1 februari 2017) nader worden geïnformeerd.

Beroepschrift ingediend bij de rechtbank Den Haag
In ongeveer 250 zaken heeft de rechtbank eind december 2016 uitspraak gedaan. Deze cliënten zijn allemaal gemaild.
In de rest van de zaken zal de rechtbank ook individueel uitspraak gaan doen. Het is niet bekend binnen welke termijn de rechtbank dat zal doen. Zodra ik van een cliënt een uitspraak heb ontvangen, wordt hij/zij daarvan per e-mail op de hoogte gebracht.

Hoger beroep ingediend bij de Centrale Raad van Beroep
Voor een aantal cliënten (ongeveer 50) is al een voorlopig hoger beroepschrift ingediend, zij zijn daarover per e-mail geïnformeerd.

Griffierecht
We hebben contact gehad met de Centrale Raad van Beroep. De Raad stelt dat in de UGM-zaken (gelet op de wet) het ‘gewone’ griffierecht van toepassing is en niet het ‘verlaagde’ griffierecht (zoals door de rechtbank toegepast). Voor de hoger beroepschriften die in 2016 zijn ingediend is dat een bedrag van 251 euro. Voor de hoger beroepschriften die in 2017 zullen worden ingediend, is dat een bedrag van 250 euro. De VBM schiet dit bedrag voor en stuurt daarna een nota aan de cliënt toe.
Getagged onder AOWgat   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden