Rapporteer reactie

@Rinus
Het is allemaal niet zo moeilijk om korte metten te maken met deze gelegaliseerde diefstal.
Er zijn 3 mogelijkheden:
1. De 'Franse' manier. Er zijn bijna 3 miljoen ABP leden. Als 1% (dus 30.000 leden) de moeite neemt om alle toegangswegen naar Schiphol te blokkeren, is deze bizarre rekenrente binnen 3 weken van de baan. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel uit je stoel komen!
2. Van binnen uit. Het ABP kan, als 'zelfstandige, onafhankelijke' stichting, een paar kilometer verderop verhuizen naar Belgiƫ. Daar zijn de rekenrentes dusdanig dat er niet gekort hoeft te worden en de volledige indexatie uitkeren. Daarvoor moet de leden van het verantwoordingsorgaan het bestuur eerst naar huis sturen (zij hebben die bevoegdheid). Dus Peter, werk aan de winkel.
3. De politieke weg. Als iedereen die pensioen ontvangt (bijna 4 miljoen) nu eens eindelijk op zijn eigen portemonnee stemt (zoals de rest van Nederland), gaan de pensioenen weer vanzelf omhoog. Er zijn momenteel 3 partijen die zich daarvoor hard maken PVV, FvD en 50 Plus. En denk nou heus niet dat de wereld vergaat als deze partijen aan de macht komen, ook dan kookt het water in dit land nog steeds bij 100 graden.
Er is feitelijk jaren lang roofbouw gepleegd op (ca. 23% !!) van ons (uitgesteld) loon door de Heren Kok, Lubbers en Rutte. Door hun 'zetbazen' als voorzitter van het ABP te benoemen. Weg met die hele club bedriegers en zet een fatsoenlijke, onafhankelijke accountant (bestaan die nog ?) aan het hoofd van het ABP in plaats van een omhoog gevallen politica met een verpleegstersopleiding.
Als iedereen blijkbaar dan toch zo bang is voor zijn huisje-boompje-beestje-hypotheekje, maak dan in de toekomst in ieder geval een ander vakje in het stemhokje rood.
En zet een keer die onzin op de TV af met steeds maar weer een reeks valse beloften voor elke verkiezing. Gebruik die tijd verstandiger voor je pensioen en google naar het stemgedrag van die partijen in het verleden over uw pensioen.