• Belastingservice VBM
  • image

Pensioen: waar doe je het van?

dinsdag, 10 december 2013 16:08
Pensioen: waar doe je het van?

Als je als oud-werknemer van de overheid met pensioen gaat, leef je gemiddeld nog 19 jaar. Stel dat je recht hebt op een jaarlijks pensioen van € 30.000,-. Dan ontvang je in al die jaren in totaal dus minimaal € 570.000,-

 

Da's een hoop geld. Dat krijg je bovenop je AOW van zo'n € 9.000 per jaar.
Vreemd genoeg zijn er maar weinig mensen geïnteresseerd in de vraag hoe je aan zo veel geld komt zonder dat je er voor hoeft te werken.
Nou ja, dat laatste is niet helemaal waar. Want in Nederland betalen we pensioenpremie, voor onszelf en voor elkaar.

Maar die premie is niet genoeg om je totale pensioen mee te financieren. Uiteindelijk, zo rekent het ABP voor, betaal je zelf ongeveer 20% van je eigen pensioen. De rest komt van de rente op het vermogen (35%). Verreweg de grootste opbrengst (45%) behaalt het fonds met beleggingen.

Wat hierboven staat is maar een deel van het verhaal dat Henk Hiemstra op 9 december in De Meern vertelt over het ABP-pensioen.131209 Henk Hiemstra AC-ABP infoavond De MeernCees Michielsen (ABP-bestuur) en Marianne Wendt (Pensioenkamer) ondersteunen Hiemstra bij de beantwoording van de vragen in de zaal en uit het land.
Er zitten die avond een kleine 30 belangstellenden in de zaal. Ruim 100 mensen volgen de presentatie op hun pc via een livestream.
Jean Debie opent in zijn hoedanigheid als voorzitter van het Ambtenarencentrum de avond (foto linksboven). Het AC, een koepel van vakbonden bij de overheid en in het onderwijs, organiseert nu al voor het derde jaar soortgelijke bijeenkomsten als die in De Meern.
Debie wil er graag mee door gaan. "Het gaat bij pensioenen om veel geld. Dat is ook uw geld. Het is belangrijk om er met een beetje kennis van zaken naar te kijken. Deze bijeenkomsten dragen enorm bij aan de vergroting van die kennis en van het pensioenbewustzijn."
131209 Michielse Wendt AC-ABP infoavond De Meern

Foto links: Cees Michielsen (links) en Marianne Wendt (rechts)                                                                                                   Foto rechts: Henk Hiemstra

Getagged onder pensioenpremie    ABP    ABPpensioen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden