• Belastingservice VBM

A continuing story: beheerders KL

donderdag, 24 juli 2014 16:19
A continuing story: beheerders KL

Eind 2013 sprak de VBM de hoop uit dat eindelijk een einde kon komen aan de afwikkeling van de pensioenschade van de materieelbeheerders van de landmacht. Tijd voor een update. Waar draait het om?

De materieelbeheerders van de KL hebben in het (inmiddels zeer) grijze verleden een proces tegen hun (functie-)inschaling gewonnen. Daarmee kwam vast te staan dat zij ten onrechte in schaal 4 waren ingedeeld. De landmacht heeft alweer geruime tijd geleden het inkomensverschil tussen schaal 4 en 5 vergoed. Bovendien zijn de beheerders conform het niveau van schaal 5 bezoldigd.

Wat nog resteerde was de pensioenschade.
Een groot aantal beheerders heeft immers jarenlang pensioen opgebouwd op het niveau van schaal 4, waar dat schaal 5 had moeten zijn.

Ondernomen stappen
Defensie is na veel gedoe met het corrigeren van de pensioengevolgen gestart. In de loop der tijd zijn vele nog in dienst zijnde medewerkers voor hun schade gecompenseerd. Er resteerde op dat moment nog een groep van een kleine 25 personen, die inmiddels de dienst hadden verlaten met wachtgeld, FPU of vanwege arbeidsongeschiktheid. Een deel van deze groep is inmiddels al met ouderdomspensioen.

Nog te ondernemen actie
Het repareren van de gevolgen voor deze groep heeft meer tijd in beslag genomen dan verwacht. Inmiddels ligt er een berekening, die wij vooralsnog als indicatief willen betitelen. Daarmee is echter nog geen einde gekomen aan de problematiek.

In de eerste plaats moet er voor voornoemde groep van 25 nog gekeken worden of het berekende bedrag de opgelopen schade ook dekt. Een bedrag berekenen kan iedereen, de vraag is wat daaronder aan gegevens zit. Waarop is de berekening gebaseerd?

In de tweede plaats hebben wij het gevoel dat nog geen 100% dekking gerealiseerd is. Anders gesteld, niet iedereen die naar onze opvatting behoort tot de groep beheerders heeft een ja (u heeft schade) of een nee (u heeft geen schade) te horen gekregen.

Onze prioriteit heeft de afwikkeling van de groep van 25. Als daar nog noviteiten bijkomen, zoals een overlijden, wordt het wel heel ingewikkeld. De komende maanden verifiëren wij met Defensie de berekeningen. Vandaar dat wij ook spreken van een voorlopig indicatief resultaat.

Samenvatting
Het heeft allemaal erg lang geduurd, maar er is duidelijk vooruitgang. Er zijn bedragen berekend, die wij (voorlopig) nog als indicatief willen betitelen.
De laatste stap, uitbetaling, komt dichterbij en dichterbij.

Zie ook dit artikel.

Getagged onder landmacht    beheerder    beheerders    functiewaardering    pensioenopbouw   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden