Mooi gebaar voor 100k-verdieners bij Defensie

woensdag, 17 december 2014 12:00
Mooi gebaar voor 100k-verdieners bij Defensie

Medewerkers van Defensie, ongeacht of ze militair zijn of niet, en meer verdienen dan een ton, verliezen op 1 januari aanstaande pensioenopbouw. Met name de consequenties voor het nabestaandenpensioen kunnen fors zijn. Met Defensie hebben we een afspraak kunnen maken die voor deze medewerkers als kerstbelletjes in de oren moet klinken.

Elders op de website kunt u lezen dat de Centrales van Overheidspersoneel (bonden) en de overheidswerkgevers, verenigd in het VSO, met elkaar overhoop liggen over de vraag of het ABP de ambtenaar die meer verdient dan een ton een aanvullende dekking voor het nabestaanden- en het ouderdomspensioen mag aanbieden.
Volgens de fiscale regels die op 1 januari 2015 in werking treden, wordt hun pensioenopbouw immers op dat bedrag afgetopt en moeten ze individueel de keuze maken of ze uit hun netto-inkomen verder willen opbouwen.

Zolang die discussie (nog) loopt en er geen duidelijkheid is, lopen medewerkers uit de doelgroep wel een risico. Dat vormde voor de VBM de aanleiding om Defensie te vragen of het, naar analogie van wat de meesten onder u kennen als IPAP, bereid was de keuze voor een aanvullend verzekeringsproduct te faciliteren.
Defensie is daartoe bereid! Zo bleek in het overleg op 16 december 2014. Voor 2015 en voor het nabestaandenpensioen neemt Defensie zelfs de lasten voor zijn rekening. 
Uiteraard kunnen defensiemedewerkers ook kiezen voor een aanvullende dekking voor het ouderdomspensioen. Defensie gaat die keuze qua uitvoering (delegatie op het loonstrookje) faciliteren, maar niet in financieel opzicht.

Getagged onder nabestaandenpensioen    Witteveenkader    Witteveen2    ABPpensioen    100kproblematiek    100k   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden