Dubbeltelling voor pensioen juist geregistreerd?

woensdag, 10 juni 2015 12:15
Dubbeltelling voor pensioen juist geregistreerd?

Met ingang van 1 januari 2002 is de 'Regeling dubbeltelling pensioengeldige tijd' in werking getreden. Voor de militair is er sprake van dubbeltelling bij de volgende situaties:


- Inzet in tijd van oorlog, voor zover door de Minister bepaald, na beëindiging van de staat van oorlog door de Staten-Generaal;

- Deelname aan een operatie genoemd in tabel 3 van de VVHO;

- Deelname aan een humanitaire operatie genoemd in tabel 4 van de VVHO. (Tenzij de Minister heeft besloten om een humanitaire operatie genoemd in tabel 4 vanwege de aard van die operatie niet voor dubbeltelling in aanmerking te laten komen. Dit kan alleen als daarover overeenstemming is bereikt met de bonden.)


Uiteraard is het voor het berekenen van het pensioen waarop iemand te zijner tijd recht heeft van het grootste belang dat het ABP geïnformeerd wordt over de tijd die op basis van de regeling dubbel telt. Daartoe moet Defensie gegevens aan het ABP aanleveren en het ABP moet deze gegevens vervolgens verwerken in de pensioenadministratie.

Meestal verloopt die verwerking zonder problemen. Maar meestal is niet altijd. Zo ontvingen wij het bericht dat een militair die uitgezonden was in het kader van SFOR 14 geen geregistreerde dubbeltelling zag. En inderdaad, op de een of andere wijze was zijn uitzendtijd niet doorgekomen.

Kan gebeuren, zullen we maar zeggen. Maar dat brengt ons wel tot het advies om na verloop van tijd 'MijnABP' eens te bezoeken (https://mijn.abp.nl/account/login?TAM_OP=login) als je uitgezonden bent geweest. Klik na het inloggen in het overzicht op ‘Werkgevers en diensttijd’, klik vervolgens op ‘toon meer’, klik vervolgens op het driehoekje rechts van de regel met pensioengegevens. U ziet dan welke perioden voor 100 % tellen en welke voor 200 % tellen (dubbel).
Een bezoek aan MijnABP raden wij sowieso aan. Enige interesse tonen in een arbeidsvoorwaarde die ongeveer 20 % van de bezoldiging bedraagt, is niet raar, toch?

Mocht er diensttijd zijn die wel voor dubbeltelling in aanmerking zou komen, maar die niet vermeld wordt in MIJNABP, meld dit dan aan DCHR en de VBM (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Getagged onder uitzending    pensioenopbouw    pensioen    dubbeltelling    ABP    MijnABP   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden