• Belastingservice VBM
  • image

KL: Duidelijkheid voor laatste groep beheerders

dinsdag, 28 februari 2017 15:30
KL: Duidelijkheid voor laatste groep beheerders

Het is lange tijd stil geweest in het beheerdersdossier. Nu is er nieuws te melden. Defensie geeft deze week aan de laatste groep beheerdersduidelijkheid over de vraag of zij pensioenschade hebben geleden. Als dat zo is, dan wordt hen ook verteld wat die schade is en hoe deze wordt gecompenseerd. Als er geen schade is dan wordt ook dat met reden gecommuniceerd.

Waar ging het ook al weer over?

Na een lange tijd van procederen werd voor een deel van het burgerpersoneel van de landmacht, de materieelbeheerders, vastgesteld dat zij jarenlang ten onrechte niet de bezoldiging behorend bij schaal 5 hadden ontvangen. Daar waar zij met schaal 4 naar huis gingen, had dat schaal 5 moeten zijn. Nadat dit was vastgesteld, volgde een compensatie. Het gemiste loon werd alsnog aan hen uitbetaald. De ontstane pensioenschade echter niet. Zie dit artikel uit juli 2015.  

Wat volgde?
In de loop der tijd is voor een groot aantal (ex-)beheerders vastgesteld dat zij naast inkomensschade ook pensioenschade hadden opgelopen. In verschillende trances is voor de meesten van de circa 130 beheerders waar het over ging, bepaald of er schade was, hoe groot deze was en hoe deze gecompenseerd zou worden. Eind 2015 kreeg de tot op heden laatste groep duidelijkheid. Op onze website hebben we toen al duidelijk gemaakt dat er nog een laatste groep van zo’n 40 (ex-)beheerders was, die nog niet waren bekeken (november 2015).  
Onze inspanningen voor die groep 'narooiers' worden nu duidelijk.

Wat gaat er gebeuren?
Deze week zendt defensie aan de resterende groep (ex-)beheerders een brief, waarin zij kunnen lezen hoe hun pensioenschade gecompenseerd wordt, als die er is, of - als er geen schade is - waarom men niet in aanmerking komt voor een vergoeding.
Met deze brief wordt ook de laatste groep duidelijkheid gegeven. Daarmee kan na jaren het dossier pensioenschade beheerders gesloten worden.

Getagged onder beheerders    pensioenopbouw    pensioenschade    pensioen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden