• Belastingservice VBM

Loyalis ANW Aanvullingspensioen is er ook voor UGM’ers

vrijdag, 07 september 2018 14:22
Loyalis ANW Aanvullingspensioen is er ook voor UGM’ers

Medio april hebben bonden en Defensie afspraken gemaakt over het vervangen van de (vervallen) ANW-compensatie bij het ABP-nabestaandenpensioen. De uitvoering van die afspraken blijkt echter niet in alle opzichten eenvoudig . 

Nadat eerder bij een groep gewezen defensiemedewerkers ten onrechte het beeld werd opgeroepen dat zij in aanmerking kwamen voor het ANW aanvullingspensioen defensie - in plaats van voor de gewone nabestaandenverzekering, ging het gisteren opnieuw mis. Opnieuw ontving een verkeerde groep gewezen defensiemedewerkers een brief. Deze keer van Loyalis. Bij 111 UGM-ers belandde een brief op de deurmat, waarin stond dat zij als gewezen defensiemedewerkers niet in aanmerking kwamen voor deelname aan het ANW aanvullingspensioen defensie.

Om aan alle onduidelijkheid meteen een einde te maken: burgers, militairen en UGM’ers kunnen via Loyalis een aanvullende verzekering afsluiten die speciaal voor hen op maat is gemaakt. Dit is het ANW Aanvullingspensioen Defensie. Informatie over die collectieve regeling vindt u via deze link: http://bit.ly/2M9Busx

Helaas heeft een groep van 111 UGM’ers in week 36 een brief gehad van Loyalis waarin ten onrechte staat dat zij worden uitgesloten van deelname aan deze collectieve regeling. De VBM heeft hierover contact opgenomen met Loyalis. Loyalis gaat deze 111 UGM’ers opnieuw benaderen en een en ander rechtzetten. Zij kunnen echt wel gebruik maken van het ANW Aanvullingspensioen Defensie.

Het was in april helaas niet mogelijk om een deel van het gewezen defensiepersoneel onder te brengen onder de collectieve verzekering. Ex burger medewerkers met FLO, gewezen burgers of militairen met bovenwettelijke WW of met wachtgeld kunnen gebruik maken van een willekeurige nabestaandenverzekering, zoals die van Loyalis. Informatie over die verzekering vindt u via http://bit.ly/2QaS0eX

Getagged onder ANW    Anwcompensatie    Loyalis   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden