• Belastingservice VBM

ABP staakt inhouding te veel betaalde partnertoeslag

dinsdag, 11 juni 2019 15:54
ABP staakt inhouding te veel betaalde partnertoeslag

ABP is eind 2018 gestart met het door deelnemers laten terugbetalen van te veel aan hen uitkeerde aanvulling op de pensioenuitkering. Er heeft gedurende langere tijd een dubbele uitbetaling plaats gevonden. Zowel van de SVB (AOW) als van ABP (pensioen) ontvingen deze deelnemers een toeslag.

Toen het ABP deze fout – in feite gemaakt door de SVB – ontdekte, ging het pensioenfonds eind 2018 over tot verlaging van de uitkering en terugvordering (in termijnen) van de te veel ontvangen uitkering. Dit zorgde terecht voor veel commotie en viel in feite ook niet goed uit te leggen.

Eerder dit jaar heeft ABP voor een deel van deze groep de terugbetaalverplichting tijdelijk met twee maanden opgeschort. In deze periode konden betrokken deelnemers afspraken maken met ABP en zich voorbereiden op de terugbetaling van het te veel uitgekeerde pensioen. Vanaf mei 2019 zijn voor alle betrokken deelnemers de terugvorderingen hervat dan wel voortgezet.

ABP heeft begin juni echter besloten om de terugbetalingsverplichting voor alle geraakte deelnemers op te schorten. ABP doet dit omdat er een juridisch traject loopt, een collectieve claim, waarin namens deelnemers onder andere opschorting van de terugvordering gevraagd wordt tot er juridisch gezien duidelijkheid is. ABP komt tegemoet aan dit verzoek tot opschorting en informeert alle betrokken deelnemers vanaf 11 juni persoonlijk. De opschorting kent op dit moment geen einddatum.

De toeslag die deelnemers te veel hebben ontvangen, hoeven zij vanaf juni 2019 voorlopig niet aan ABP terug te betalen. Eerder heeft ABP de betrokken deelnemer geïnformeerd over het voor de deelnemer juiste pensioenbedrag. Dit bedrag betaalt ABP vanaf juni aan deelnemers uit zonder de korting voor het terugbetalen. ABP benadert deelnemers telefonisch en per brief in de komende twee weken om hen dit persoonlijk te laten weten en eventuele vragen naar aanleiding van dit besluit direct te beantwoorden.

In totaal betaalde het ABP 3 miljoen euro te veel (pensioen-)toeslag aan rond de 700 gepensioneerden.

Getagged onder ABP    partnertoeslag    terugvordering   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden