Hebt u recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen?

woensdag, 19 juni 2019 12:02
Hebt u recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen?

Ontvangt u een uitkering van het UWV wegens arbeidsongeschiktheid? En was u op de eerste ziektedag deelnemer aan de pensioenregeling van ABP of houdt uw WIA-uitkering verband met uw dienstverband bij een ABP-werkgever, zoals Defensie?


Dan hebt u waarschijnlijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen van het ABP. Wellicht bent u zelf daarom al benaderd door het ABP.
Bent u burgermedewerker, dan kunt u op de website van het ABP via een online-tool  nagaan of u recht hebt op een uitkering van het ABP.
Voor militairen is zo'n tool er niet. 

Deelnemers aan overheids- en onderwijspensioenfonds ABP kunnen een aanvullende uitkering krijgen als ze arbeidsongeschikt raken. Als u een WIA-uitkering ontvangt, komt u in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidspensioen.
Waarschijnlijk heeft u ook recht op een suppletieuitkering van WW+. Na uw ontslag komt eerst de suppletieuitkering tot uitbetaling. Pas als u daar geen recht meer op heeft, dan komt uw arbeidsongeschiktheidspensioen tot uitbetaling. Degene die alsnog een arbeidsongeschiktheidspensioen gaan aanvragen, raden we tevens aan om tegelijkertijd een suppletieuitkering bij WW+ aan te vragen. Meer informatie vindt u op de website van ww+: https://www.wwplus.nl/defensie/bovenwettelijke-ww/uitleg-regeling


Uit een data-analyse van ABP bleek medio 2019, dat ca. 16.000 mensen die er mogelijk wel recht op hebben, nooit een arbeidsongeschiktheidpensioen hebben aangevraagd.
Deze mensen hebben als het goed is allemaal brief ontvangen van het ABP.
Het ABP zal het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidspensioen eenvoudiger maken. Ook zal het fonds de deelnemers actief helpen bij het met terugwerkende kracht aanvragen van zo’n pensioen. Verder zal het ABP de informatie over en het aanvragen van het arbeidsongeschiktheidspensioen verbeteren.
Uit de informatie die het ABP verstrekt, blijkt dat deze rechthebbenden ook in aanmerking komen voor een premievrije opbouw van een ouderdomspensioen.
Getagged onder arbeidsongeschiktheid    WIA    ABP    UWV    pensioenopbouw   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden