• Belastingservice VBM

Einde rechtszaken tegen Defensie en ABP

vrijdag, 13 september 2019 10:43
Einde rechtszaken tegen Defensie en ABP

De defensiebonden hebben vrijdag 13 september 2019 de beroepsprocedure tegen Defensie ingetrokken. Ook de zaak ‘bonden tegen ABP’ is per 13 september ‘doorgehaald’. De juridische procedures zijn overbodig geworden door het op 30 juli bereikte onderhandelingsakkoord.

De kortgedingrechter in Den Haag heeft op 21 december 2018 de defensiebonden in het ongelijk gesteld in de procedure die zij tegen de Minister van Defensie hadden aangespannen. In die zaak draaide het eenvoudig samengevat om de vraag wat de aard van de pensioenregeling voor militairen in 2019 was. Defensie was van mening dat het een regeling met een middelloonkarakter was. De bonden vonden dat er ook in 2019 nog regeling met een eindloonkarakter bestond.

Op 30 juli hebben de bonden namens hun achterban een handtekening geplaatst onder een arbeidsvoorwaardenakkoord. Daarin staan afspraken over een nieuw pensioenstelsel voor militairen. Dit nieuwe stelsel wordt met terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 ingevoerd.
Met het sluiten van een akkoord, kwam de vraag op wat nog de betekenis was van het voortzetten van de rechtszaak. Alles afwegend is besloten om het Gerechtshof in Den Haag om doorhaling te vragen. Daarmee komt er een einde aan het juridische getouwtrek.

Op 21 december 2018 heeft de kortgedingrechter in Amsterdam uitspraak gedaan in de rechtszaak die de bonden tegen het ABP hadden aangespannen. Tegen het vonnis heeft het ABP hoger beroep aangetekend. Ook die zaak zal niet worden voortgezet.
Tussen de Centrales van Overheidspersoneel en de Staat der Nederlanden (Ministerie van Defensie) is op 30 juli 2019 definitief overeenstemming bereikt over de voor militairen geldende pensioenregeling vanaf 1 januari 2019. Tegen de achtergrond van het akkoord dat Centrales van Overheidspersoneel en de Staat der Nederlanden (Ministerie van Defensie) op 30 juli 2019 hebben gesloten, zijn partijen overeengekomen de tussen hen lopende procedure bij het Hof Amsterdam in te trekken.


Klik HIER voor de tekst van het vonnis van 21 december 2018 'bonden tegen ABP'.
Getagged onder ABP    eindloonregeling    middelloonregeling    cao20182020   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden