Einddatum Anw-uitzonderingsregeling vervalt

woensdag, 10 juni 2020 10:46
Einddatum Anw-uitzonderingsregeling vervalt

Als onderdeel van een pakket aan maatregelen hebben sociale partners enige jaren geleden besloten om de ANW-compensatie te laten vervallen. Op verzoek van sociale partners heeft het ABP-bestuur toen gekeken naar de mogelijkheden om de effecten van deze maatregel voor sommige groepen deelnemers te verzachten. Voor werknemers die al vóór 1 mei 2018 (ongeneeslijk) ziek waren of zich niet konden verzekeren, heeft het  ABP de Anw-uitzonderingsregeling gemaakt. Een financieel vangnet dat deelnemers die klem kwamen te zitten moest helpen.

 

Recentelijk is deze regeling geëvalueerd. Vooral het gegeven dat er sprake moet zijn van een overlijden voor 1 mei 2023, wil de ANW-uitzonderingsregeling geld uitkeren, leverde in de loop van de tijd soms heftige emotionele reacties op, zo kwam in de evaluatie naar voren. Door deze eis zou er bij overlijden ná deze datum geen recht meer zijn op een aanvullende uitkering.

Op basis van de uitkomsten van de evaluatie is besloten om de einddatum 1 mei 2023 los te laten. Hierdoor behouden partners bij overlijden na 1 mei 2023 het recht op ANW-compensatie. Uiteraard als men aan de overige eisen om daarvoor in aanmerking te komen voldoet. Voor de goede orde: het loslaten van de eis is alleen van belang voor degenen die zich indertijd tijdig hebben geregistreerd. Er kunnen zich geen nieuwe gevallen meer melden.

 

Getagged onder Anwcompensatie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden