Rapporteer reactie

"Volgens het CLAS is er voldoende budget voor bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding (peloton)." ... Nou echt niet. Voor 4 pelotons hebben wij 20.000 uur, inclusief bedrijfsvoering gekregen. 20.000 uren! Dat is niet eens genoeg om niveau 1-2 op peil te houden, laat staan te verbeteren. Werkelijk te zot voor woorden. Hiermee laat CLAS duidelijk weten de reservist absoluut niet serieus te nemen. Dit, in weerwil met de mooie woorden van de minister en de opbeurende brief van CLAS welke we eind vorig jaar hebben mogen ontvangen. Het O&T is beperkt tot 1 (één) opkomst PER MAAND! En dan nog moeten we maar kijken of we uitkomen voor de rest van het jaar.
Het bovenstaande heeft inmiddels al geleid tot het opstappen van een aantal kaderleden, en het zal niet bij die paar blijven. CLAS laat zich wederom weer van zijn slechtste kant zien en personeelsbeleid als een ondergeschikte factor te beschouwen.
Ook heeft het het er alle schijn van dat CLAS een sterfhuisconstructie heeft ingezet om op een politiek correcte manier van de NATRES af te komen.