Print deze pagina

Geen geklier met de rechtspositie!

donderdag, 27 november 2014 15:29
Geen geklier met de rechtspositie!

De VBM wil de rechtspositie van reservisten, met name die van de militairen bij de Natres-bataljons, beter borgen. Dat kan door de medezeggenschap voor reservisten op een hoger niveau te beleggen. De VBM vraagt per brief op 27 november 2014 om overleg met de minister van Defensie over dit onderwerp.

Aanleiding is vooral het beleid om bij Natres-bataljons de uren boven de 720 (op jaarbasis) niet te vergoeden. Dat is in strijd met artikel 3 van de Inkomstenregeling militairen. Reservepersoneel in werkelijke dienst moet een vergoeding per feitelijk gewerkt uur krijgen.
Dat geldt ook voor de uitbetaling bij inzet binnen 12-uursdiensten. Blijkbaar betaalt Defensie in dat geval, met een beroep op de VROB, maar 9 uur uit.
Een ander punt is de toepassing van de Arbeidstijden wet (ATW). Voor militairen geldt hoofdstuk 7 van het Algemeen Militair Ambtenaren Reglement. Maar het Commando Landstrijdkrachten, Afdeling Reservisten Aangelegenheden, vindt dat de ATW van toepassing is.
Volgens de VBM kan het vormen van een overkoepelend medezeggenschapsorgaan zorgen voor een betere borging van de rechtspositie van het reservepersoneel.

Klik hier voor de brief van de VBM.

Getagged onder rechtspositie    medezeggenschap    AMAR    Natres    ATW    IRM    VROB   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord