• Download de VBM-app

Arie van den Broek geridderd

maandag, 10 april 2017 14:06
Arie van den Broek geridderd

VBM erelid Arie van den Broek (75) is op 8 april door locoburgemeester Judith de Jong (Hoorn), namens de koning, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de tiende Hoornse lokale veteranendag. Arie van den Broek is Midden-Oosten-veteraan. Hij heeft een zeer actief leven geleid, binnen en buiten de krijgsmacht en de VBM ...

Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat iemand als Arie van den Broek de onderscheiding ontvangt omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt. Dus niet alleen voor de VBM, maar juist ook voor de maatschappij. Dat doet hij al meer dan 50 jaar.
Arie van den Broek was tot vorig jaar voorzitter van de Stichting Veteranen Hoorn. Bij de Algemene Vereniging voor oud- en actief dienend personeel van de Koninklijke Marine was Arie bestuurslid. Hij was lid van het Algemeen Bestuur van het Veteranen Platform en bestuurslid van de Stichting Sociaal Fonds van de vereniging Contact Oud- en actief dienende Mariniers. Bij het landelijk Veteranenplatform was Arie algemeen bestuurslid en lid van de Commissie Zorg en Nazorg. Bij het Veteraneninstituut vervulde hij de rol van regiocoördinator en was hij gastspreker in het project ‘Veteraan in de Klas’. Hij was daarnaast bestuurslid bij de afdelingen Rotterdam, Amsterdam en Doorn, lid van het hoofdbestuur, voorzitter van de toenmalige Hoofdafdeling Nederlandse Antillen, hoofdvertegenwoordiger van de confessionele groepen en voorzitter van de Commissie Accommodatie Schepen en Walinrichtingen van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel. En hij was bij de VBM jarenlang nazorgmedewerker en lid van het belastingserviceteam.
Ook was Arie van den Broek bondsbestuurslid bij Reddingsbrigade Nederland en bestuurslid van de Hoornse Reddingsbrigade Notwin.
Arie van den Broek was ook betrokken bij zware maatschappelijke onderwerpen zoals seksuele intimidatie (vertrouwenspersoon seksuele intimidatie in de sport voor NOC*NSF). In een editie van de Trivizier uit 2000 (maart) vinden we een artikel over de beroepsgroep militairen van Amnesty International. Daar was Arie van den Broek lid van.
Veiligheid, erkenning en waardering zijn steeds de centrale hoofdthema’s geweest bij alles wat hij voor de Nederlandse samenleving heeft gedaan. Hij behartigde de belangen van kwetsbare grote groepen, maar ook van individuen. Hij heeft mensen in emotionele en psychisch moeilijke omstandigheden bescherming geboden en hen de helpende hand gereikt. Zijn inzet was er voor iedereen: van directe hulp aan stervende veteranen/militairen en hun naasten tot aan kennisoverdracht aan de basisschooljeugd.
In 2005 heeft Trivizier Arie van den Broek 10 vragen gesteld, met name over zijn werk als nazorgvertegenwoordiger. Saillant is Aries antwoord op de vraag waarom hij lid was geworden van de VBZ: “Ach, je weet hoe dat destijds ging. Ik moest bij een onderofficier van de politie komen - dus ik moet toen iets uitgevreten hebben - en die vroeg: ben je al lid van de VBZ? Dat was ik niet. Hij heeft me toen ingeschreven. Dat was op de kazerne Suffisant, Curaçao.”

Getagged onder onderscheiding    koninklijke onderscheiding    Veteranen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden