In Memoriam Jan (J.T.H.) Bruurmijn

woensdag, 01 april 2020 11:09
In Memoriam Jan (J.T.H.) Bruurmijn

Op 30 maart 2020 is generaal-majoor der artillerie b.d. J.T.H. (Jan) Bruurmijn overleden. Hij werd 81 jaar. Generaal Bruurmijn stond bekend als een generaal met een groot hart voor het personeel. Bruurmijn was voorzitter van de Nederlandse Officieren Vereniging NOV. Onder zijn voorzitterschap werd in 1998 de samenwerking met de VBM, die in de jaren daarvoor gestalte had gekregen, afgerond.

Generaal Bruurmijn was ook een van de grondleggers van de BBTV. Zijn ideeën over de betrokkenheid bij de jonge beroepsmilitairen hebben de basis gevormd voor de oprichting van deze vakbond.

Toen in 2011 het bestuur van de NOV besloot de samenwerking met de VBM te verbreken, bleef Bruurmijn actief voor de VBM. Hij was onder andere afdelingsbestuurder van de afdeling Volkel/De Peel. Bruurmijn heeft zich bijzonder ingezet voor gewonde militairen. Hij begeleidde tientallen militairen die gewond raakten tijdens missies.

Als officier heeft generaal Bruurmijn vele functies bekleed, vrijwel altijd bij parate troepen. Zijn laatste functie was commandant van de 1e Divisie 7 december. Bruurmijn zei daar zelf in 2009 over: “Wat ik als commandant heel belangrijk vond en nu nog steeds vind, dat is het personeel. De mens staat wat mij betreft voorop in een organisatie.”

Getagged onder In Memoriam   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden