Print deze pagina

Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

vrijdag, 02 februari 2018 13:46
Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

Ook reservisten bouwen bij het ABP pensioen op. Wel ontvangen reservisten een zogeheten ‘stopbrief’ als ze drie maanden of langer niet opgeroepen zijn. Dat gebeurt vaak. Elk jaar krijgen zo’n 440 reservisten één keer of vaker zo’n ‘stopbrief’.

Als reservist bouw je alleen pensioen op over de tijd dat je daadwerkelijk bent ingezet. Het gaat bij die opbouw niet om erg hoge pensioenaanspraken. Maar er zit wel iets aan vast: de opbouw van en aanspraak op een nabestaandenpensioen.

Eind januari heeft Defensie voorgesteld om de tekst van de stopbrief aan te passen en te verduidelijken. In die brief staat duidelijk dat de pensioenopbouw gestopt wordt. En dat de opbouw weer begint bij oproep in werkelijke dienst.

In de brief wijst het ABP er op dat het belangrijk is om een deel van het pensioen toe te voegen aan het nabestaandenpensioen als je een partner hebt. Dat is een goed advies. Als je daarvoor kiest, dan is de partner verzekerd van een nabestaandenpensioen ‘bij uw overlijden voor uw 65ste’. Vooralsnog (tot 1 mei 2018) dus inclusief de Anw-compensatie.

Het ABP gaat de communicatie met de reservisten verbeteren, zoals de bonden in 2016 hadden gevraagd. Daarnaast kun je als reservist met vragen – niet alleen hierover – altijd terecht bij het DCHR, bij het Dienstencentrum Personeelslogistiek en bij het Klant Contact Centrum van het ABP. Bij de afdeling Employability & Reservisten van het Dienstencentrum Personeelslogistiek is een Adviseur Reservisten werkzaam. Die beschikt, aldus Defensie, over “alle benodigde expertise ten aanzien van het aandachtsgebied reservisten”.

Getagged onder Anwcompensatie    ABP    ABPpensioen    pensioenopbouw    nabestaandenpensioen    reservisten    Natres   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord