Aanvragen uitbetaling cafetariamodel

dinsdag, 20 juni 2017 16:16
Aanvragen uitbetaling cafetariamodel

Onlangs heeft het ministerie van Defensie de cafetariaregeling of het 'cafetariamodel' aangepast. Met de cafetariaregeling kun je kiezen voor minder eindejaarsuitkering en een hogere vergoeding voor woon-werkverkeer. Er is nu een permanente regeling en de aanvraagprocedure is daaraan aangepast. 


Sinds eind 2016 bestaat bij Defensie (een beperkte versie van) het cafetariamodel. Bij een cafetariamodel kan je zelf, tot op zekere hoogte, keuzes maken in je arbeidsvoorwaardenpakket. Je kunt zelf de vorm van beloning kiezen. Er is bij Defensie in 2016 een begin gemaakt met het ruilen van de bruto eindejaarsuitkering voor reiskosten. De mogelijkheden worden in de toekomst waarschijnlijk verder uitgebreid. Dan kunnen meerdere bronnen - bijvoorbeeld vakantie-uitkering en salaris –worden toegevoegd. Via Selfservice kan je dan zelf verschillende opties invoeren en bekijken wat voor jou de beste keuze is. Maar voorlopig gaat het dus alleen om reiskosten en de bruto eindejaarsuitkering.
Onlangs is de aanvraagprocedure gewijzigd. Dat was nodig, want iedereen moet gebruik kunnen maken van die regeling.
In de regeling van eind 2016 was opgenomen dat je een aanvraag moest indienen vóór 9 november 2016. Bovendien gold de regeling alleen maar voor 2016. Nu is de regeling structureel gemaakt. Dus ook in de toekomst kun je daarvan gebruik maken. Ook is de eenmalige datum - tot wanneer een aanvraag kon worden ingediend – vervangen door een algemene bepaling. Het is voortaan mogelijk om een beroep te doen op het cafetariamodel in de maand waarin de eindejaarsuitkering tot uitkering komt. Dat moet dan wel uiterlijk de zevende dag van die maand gebeuren. Hierdoor kan bij ontslag het deel van de eindejaarsuitkering dat al is opgebouwd gebruikt worden voor een woon-werkverkeer vergoeding.
Getagged onder cafetariamodel    woonwerkverkeer   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden