• Download de VBM-app

Een stok om mee te slaan ...

donderdag, 23 februari 2012 15:56

Defensie is gestart met een grootschalige ontslagoperatie. De eerste slachtoffers zijn militairen (en burgers) met een boete of (werk-)straf. Bij de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM zijn de afgelopen weken een kleine 10 meldingen binnengekomen van leden van wie Defensie de ‘verklaring van geen bezwaar’ dreigt in te trekken.

Eerder deze week (op dinsdag 14 februari) heeft advocaat M. Ruperti gemeld dat Defensie bezig is om militairen te ontslaan die ooit zijn veroordeeld. Bij de VBM is op dit moment ook een zaak in behandeling van een burger-medewerker.

Bij de 9 defensiemedewerkers die de bond op dit moment ondersteunt, gaat het vrijwel altijd om veroordelingen wegens geweldsmisdrijven. In een enkel geval gaat het om een ongewilde overtreding van de opiumwet. De oudste veroordeling dateert van 2006.

In alle gevallen hebben de ondersteunende juristen een - ontlastende - zienswijze ingediend op het voornemen om de verklaring van geen bezwaar in te trekken.

Na intrekking van deze verklaring volgt ontslag.

Ook hebben de juristen van de VBM een beroep gedaan op het gelijkheidsbeginsel. Onlangs werd immers een hoge officier veroordeeld wegens een geweldsmisdrijf en dankzij advocaat Ruperti volgde geen ontslag omdat deze militair verdienstelijk was opgetreden in Uruzgan.

Indien u als lid van de VBM te maken krijgt met een intrekking van de verklaring van geen bezwaar, meldt u dan. Onze juristen zullen u bijstaan.

Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden