Print deze pagina

Prio 1: instellen van een onafhankelijke veiligheidscommissie

dinsdag, 24 oktober 2017 10:59
Prio 1: instellen van een onafhankelijke veiligheidscommissie

Een van de eerste dingen die minister Ank Bijleveld van Defensie moet doen, is het instellen van een permanente onafhankelijke veiligheidscommissie bij Defensie. VBM-voorzitter Jean Debie heeft dit op 24 oktober uitdrukkelijk gesteld in een interview op Radio 1.

Op 23 oktober heeft het ministerie van Defensie laten weten dat veel munitie te onveilig is om mee te werken. Het gaat om voorraden munitie in verschillende missiegebieden. Het gaat daarbij uiteraard om de 60-mm mortiergranaten die in Mali het fatale ongeval in juli 2016 veroorzaakten. Ook antitankgranaten en rookgranaten zijn op te hoge temperaturen opgeslagen. Daarnaast is het 81-mm mortier als wapensysteem afgekeurd.

Volgens VBM-voorzitter Jean Debie ondersteunen die maatregelen het pleidooi van de VBM voor het instellen van een permanente onafhankelijke veiligheidscommissie bij Defensie.
Via deze commissie kunnen specialisten vrijuit spreken en aanbevelingen doen aan de minister. “Het is belangrijk voor de veiligheid van militairen. In de afgelopen jaren is er bezuinigd op deskundigen en specialisten in het veiligheidsdomein”, zegt Debie in een interview met RTV Drenthe op 24 oktober 2017.

Klik HIER voor het bericht op de website van RTV Drenthe.

Klik HIER voor het geluidsfragment interview Radio 1.

Getagged onder veiligheid    veiligheidscommissie    Munitieketen    munitie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord