Stand van zaken RIVM-onderzoek CARC en Chroom-6

donderdag, 15 maart 2018 12:14
Stand van zaken RIVM-onderzoek CARC en Chroom-6

De inventarisatie, uitvoering en begeleiding van de onderzoeksopdracht aan en het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloeg een periode van ruim twee jaar. Het onderzoeksrapport (voor wat betreft de POMS locaties en Chroom 6) wordt naar verwachting binnenkort aan de staatssecretaris van Defensie aangeboden. 

Een paritaire commissie zal een advies aan de staatssecretaris uitbrengen. Peter Wulms, beleidsmedewerker/overlegvertegenwoordiger, maakt namens de VBM deel uit van de paritaire commissie, die het gehele proces rond Chroom 6 aanstuurt en begeleidt. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van Defensie en van de vakbonden. Ruud Vreeman is onafhankelijk voorzitter.

Het onderzoek naar blootstelling aan CARC is nog niet afgerond. Het RIVM is onlangs begonnen met het onderzoek naar blootstelling aan Chroom 6 op niet-POMS locaties (o.m. Luchtmacht- en Marinebases).

Inmiddels heeft de VBM al een aantal individuele bezwaarprocedures tegen afwijzing in het kader van de coulanceregeling gevoerd. In een aantal gevallen is het bezwaar gegrond verklaard.
Het is mogelijk dat zich nog nieuwe gevallen zullen melden, vanwege blootstelling in het verleden. Chroom 6 wordt ook nu nog gebruikt. Op die plaatsen worden strenge voorzorgsmaatregelen getroffen. Maar je kunt nooit uitsluiten dat mensen alsnog klachten krijgen door gebruik van chroom-6 houdende verf. Bij nieuwe gevallen kan individueel altijd aansprakelijkheidsstelling plaatsvinden.

Getagged onder CARC    chroom6    RIVMonderzoek    RIVM   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden