Print deze pagina

Eerste stap bonden tegen ABP

maandag, 29 oktober 2018 14:00
Eerste stap bonden tegen ABP

Zoals al eerder aangegeven wordt er door ACOM, AFMP, BBTV, FNV-overheid, MARVER en VBM (in alfabetische volgorde) samengewerkt in een actietraject. Samen zullen deze bonden zich in (blijven) zetten voor een beter arbeidsvoorwaardenpakket voor het personeel van Defensie en een goed pensioen maakt daar onverkort deel van uit!

Op 23 oktober werden wij en ook onze leden verrast door een mededeling van het ABP dat zij volgend jaar een eigen verzinsel – zij noemen het een basisregeling – in 2019 als pensioenregeling voor militairen gaan uitvoeren.

Wij hebben in reactie daarop aangegeven dat dit niet acceptabel was en wij stappen zouden ondernemen. De eerste stap in dit traject is inmiddels gezet. Deze stap is een brief waarin het ABP gesommeerd wordt de regeling uit te voeren zoals door sociale partners overeengekomen. Binnen 5 dagen moet het ABP reageren. Wij hopen oprecht dat het spreekwoord: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, bij het ABP-bestuur bekend is. Zo niet dan zijn vervolgstappen nodig. Want als je A zegt moet je ook B zeggen.

Lees hier het uitgebreidere artikel: ABP gesommeerd eindloonregeling uit te voeren.

Getagged onder ABP    eindloonregeling    middelloonregeling   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord