• Belastingservice VBM

Geef nou eens een echte salarisverhoging!

maandag, 12 november 2018 12:41
Geef nou eens een echte salarisverhoging!

Voor de start van het Tweede Kamer-debat over het personeel bij Defensie op 12 november verzamelen zich tientallen militairen en burgers die het debat gaan bijwonen. Wat moet er volgens hen vooral gebeuren om Defensie weer een aantrekkelijke werkgever te laten worden?

De aanwezigen reageren op een oproep van de actievoerende bonden om met hun aanwezigheid duidelijk te maken dat er betere arbeidsvoorwaarden moeten komen. “Als je zoals ik ‘nee’ hebt gezegd tegen het onderhandelingsresultaat arbeidsvoorwaarden, dan moet je ook bereid zijn om iets te doen om het wél voor elkaar te krijgen” zegt marineman John. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden moet er volgens hem nog veel gebeuren. Wat hij het belangrijkste onderwerp vindt? “Het loongebouw moet gewoon beter.”

Voor marineman Dennis moeten vooral de toelagen verbeterd worden, “Ik werk op zaterdag en zondag de hele dag voor 40 euro. Een ik krijg 8 uur compensatieverlof dat ik niet kan opnemen. Terwijl iedereen in de rest van Nederland op die dagen 200% betaald krijgt.”

Landmachtman André wil vooral verbetering zien van de salarissen. “We hebben veel te lang op de nullijn gestaan.” Hij wil ook meer duidelijkheid over het leeftijdsontslag en de pensioenen. Marineman Dennis valt hem bij: “Ik wil weten of ik mijn kinderen nog voldoende kan steunen als ze gaan studeren.”

Maar er moet ook meer gebeuren, vindt luchtmachtmilitair Gerrit. De bewindslieden en de top moeten allereerst het vertrouwen van de het personeel in de organisatie herstellen. Er moet een einde komen aan de onderbezetting bij het personeel. Er moet weer goed en genoeg materieel en materiaal zijn om mee te kunnen werken.

Burger James is het daarmee eens. “Het grootste probleem is de verzuring. We zijn de toezeggingen zat, er moet nu echt wat gebeuren. Laat zien dat je het personeel serieus neemt en begin met een echte salarisverbetering!”

Getagged onder arbeidsvoorwaarden    toelagen    odernder    salaris   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden