• Actie bij Defensie
  • Download de VBM-app

Kort geding tegen Defensie en ABP

vrijdag, 07 december 2018 12:10
Kort geding tegen Defensie en ABP

Aangaande de kort gedingen tegen Defensie en het ABP komt alles nu in een stroomversnelling. We zijn, samen met onze advocaten, druk bezig met de voorbereidingen hierop en het aanleveren van alle stukken.

Er staan twee rechtszaken ‘op de rol’. Een kort geding bonden tegen Defensie (10 december) en een kort geding bonden tegen ABP (17 december).

Kort geding Defensie

Het kort geding tegen Defensie staat voor aanstaande maandag (10 december) op de rol bij de bestuursrechter in Den Haag. Zie voor meer info over de zaak dit artikel.

Dit is een openbare zitting en in principe is iedereen daarbij welkom. Op het moment dat wij, begin deze week, definitief wisten waar en wanneer e.e.a. zou plaatsvinden bleek dat men een zaal had gereserveerd waar slechts plaats zou zijn voor 10 personen op de “publieke tribune”. Dat was zelfs niet genoeg voor de mensen die namens de bonden (en de tegenpartij Defensie) aanwezig zouden willen zijn! Onze advocaat heeft direct daarna verzocht om een grotere zaal. Dat is deels gelukt, de zaal is nu minder klein.

Gezien de grootte van de zaal (maximaal 40 á 50 personen) willen wij u met klem verzoeken om niet naar de rechtbank te komen op maandag 10 december! De bonden (ACOM, AFMP, BBTV, FNV-overheid, MARVER en VBM) komen zelf al met ca. 30 personen en uiteraard wil Defensie wellicht ook nog wat mensen meenemen. De kans is dan dus groot dat u dan voor niets afreist en de zaal vol zit!

Kort geding ABP

Het kort geding tegen het ABP staat voor maandag 17 december om 09:30 uur op de rol bij de bestuursrechter in Amsterdam. Ook dit is een openbare zitting en in principe is iedereen daarbij welkom. Zie voor meer info over de zaak dit artikel.

Aangezien hier echter meer ruimte beschikbaar is in de zaal zijn wij voornemens om daar met diverse belanghebbenden aanwezig te zijn en willen wij rondom die zitting ook een actie organiseren.

Wij kunnen u nog niet vertellen wat deze actie gaat zijn, maar belanghebbenden kunnen wellicht maandag 17 december vast “vrijmaken” in de agenda!

Wij zullen u op dinsdag 11 december om 10:00 uur via www.actiebijdefensie.nl  en www.vbm.info informeren over het verloop van het kort geding tegen Defensie en over de beoogde acties op 17 december.

Getagged onder CAO    arbeidsvoorwaarden    eindloonregeling    pensioen    ABP   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden