• Download de VBM-app

Inzet Defensie stelt teleur…

dinsdag, 16 april 2019 21:00
Inzet Defensie stelt teleur…

Ook in de onderhandelingen zet Defensie het personeel niet op 1. Zoals wij eerder aangegeven hebben, zou 16 april alles op tafel liggen, waaronder de inzet en ruimte die Defensie te bieden heeft. Ook moest duidelijk worden of een resultaat haalbaar is. Vandaag, 16 april, hebben de bonden teleurgesteld moeten vaststellen dat op de vier grote onderwerpen (loonontwikkeling, loongebouw, pensioen en toelages) nauwelijks bewogen is ten opzichte van het afgewezen onderhandelaarsresultaat 2018-2020.


De inzet en ruimte die de minister biedt is daarmee volstrekt onvoldoende en komt op geen enkele wijze tegemoet aan de wensen van het personeel.

Omdat we op deze grote onderwerpen zo ver uit elkaar liggen heeft het geen zin om over de andere onderwerpen die op tafel liggen door te praten. De toezegging van de minister dat er significant meer (financiële) ruimte zou zijn blijkt dus een loze kreet. Omdat er geen zicht is om tot een goede cao te komen geven de bonden de minister tot aankomende dinsdag de gelegenheid om invulling te geven aan de gedane toezeggingen en tot een totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden te komen.

Dinsdag a.s. zal dan moeten blijken of de minister haar personeel echt serieus neemt en het personeel eindelijk wel op 1 zet. Uiteraard hadden de bonden liever vandaag al tot een goede cao gekomen, maar door de keuze die Defensie gemaakt heeft is daar voorlopig geen uitzicht op.

 

Getagged onder CAO    cao20182020    caodefensie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden