• Download de VBM-app

Schreeuw om openheid!

woensdag, 24 april 2019 15:33
Schreeuw om openheid!

De bonden bij Defensie roepen u op om de Staatssecretaris te vragen om duidelijkheid te geven. Want u hebt recht op een antwoord op twee heel belangrijke vragen. Het antwoord daarop wilde zij op 23 april niet geven.

De Staatssecretaris van Defensie heeft tijdens de vergadering van het Sectoroverleg Defensie van 23 april jl. geweigerd om de bonden antwoord te geven op twee heel belangrijke vragen, nl.:
1) Maak duidelijk welke (eerste) inzet defensie op 16 april 2019 gedaan heeft om op die dag tot een arbeidsvoorwaardenresultaat te komen;
2) Maak concreet wat de door defensie herhaaldelijk gedane toezegging inhoudt dat er daarbovenop extra ruimte is.

Wij zijn van mening dat Defensie ons als vertegenwoordigers van het defensiepersoneel daar gewoon antwoord op had moeten geven.
De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de openheid van het proces. Wij wilden en willen daaraan tegemoet komen, maar Defensie blokkeert dat door ons te houden aan de afspraak dat wij alleen naar buiten kunnen treden als alle partijen het daarmee eens zijn. Wij staan voor gemaakte afspraken. Ook al kost dat, zoals nu, veel moeite.

De opstelling van Defensie is veelzeggend over zowel het initiële bod, de zogenaamde extra ruimte en de door haar met de mond beleden openheid.
De overtreffende trap is echter dat Defensie weigert om haar medewerkers desgevraagd duidelijkheid te geven op de vraag wat zij voor hen over heeft. Hoe de leus “defensiepersoneel op 1” tot uitdrukking komt in de arbeidsvoorwaardeninzet van Defensie. Defensie heeft met haar medewerkers geen afspraak en wij hebben geen bezwaar tegen openheid.

Wij roepen dan ook iedereen op om via Twitter, Facebook, aanvraag- of verzoekenformulier, etc. Defensie te vragen om duidelijkheid te geven en de reactie of het ontbreken daarvan te communiceren.

Defensie kiest blijkbaar voor: doen alsof het allemaal goedkomt. Laat op een nette manier merken dat u niets heeft gezien of gehoord dat u het gevoel geeft, dat dit ook kunt geloven. Het is echter nog niet te laat.

Klik HIER voor een pdf met een voorbeeld rekest.

Kijk de komende tijd ook op www.actiebijdefensie.nl voor meer info.

Getagged onder CAO    cao20182020    caodefensie    actie   

1 Reactie

  • Reactielink Marcel donderdag, 25 april 2019 10:17 Geplaatst door Marcel

    Wel verdomde jammer dat het overleg is opgeschort. En het sleept zich maar voort en ondertussen staat het personeel nog altijd met lege handen. Het zomerreces dient zich al weer aan. En weer zijn we een jaar verder. Begin me wel af te vragen wie zich in mooie woorden over het personeel verhuld. Wordt het geen tijd voor een echte actie op Schiphol bv Mogelijk dat er dan in Nederland iets op gang komt. Nu blijft alles onderbelicht in de opinie.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden