Nieuw loongebouw: het proces leeft nog!

donderdag, 18 juni 2020 12:03
Nieuw loongebouw: het proces leeft nog!

Defensie en de Centrales voor het Defensiepersoneel hebben woensdag 17 juni overleg gehad in het Sector Overleg Defensie (SOD) over de invulling van de afspraak uit het arbeidsvoorwaardenakkoord 2018-2020 om uiterlijk 1 juli te komen tot een nieuw bezoldigingsstelsel. Besloten is dat er nog één ultieme poging ondernomen wordt om op heel korte termijn een vervolgstap in de totstandkoming van een nieuw bezoldigingsstelsel te zetten. Dit in een poging om op 1 juli een aanvaardbaar alternatief op tafel te hebben liggen.

Volledige herziening

Nadat al eerder geconcludeerd was dat het niet haalbaar was om op 1 juli aanstaande een volledige herziening van het bezoldigingsstelsel gerealiseerd te hebben, zijn Defensie en de  bonden op zoek gegaan naar een alternatief. Een afspraak die zichtbaar maakt dat er een belangrijke, grote stap op weg naar het einddoel wordt gezet. De onderhandelingen daarover liepen om meerdere redenen spaak.

 

Twee elementen

Voor de VBM moeten in de discussie over een nieuw bezoldigingsstelsel twee elementen betrokken worden, namelijk de standaard bezoldiging én het toelagenstelsel. Dat wás en ís de afspraak. Logischerwijs zouden beide elementen dus ook serieus besproken moeten worden in een discussie over een alternatieve stap die we op 1 juli kunnen gaan zetten. Als bonden hebben we daar ook voorstellen voor ingediend. Defensie meldde echter dat wijzigingen in of verbeteringen van het toeslagenstelsel, zoals door ons voorgesteld, niet aan de orde konden zijn. Dat was volgens werkgever Defensie niet afgesproken in het eerdere AV-akkoord.

 

Belemmeringen

In de SOD-vergadering moest door de werkgever uiteindelijk erkend worden dat er in het akkoord überhaupt geen afspraken zijn gemaakt over iets anders dan een volledige herziening. Bij open en reëel overleg hoort echter dat alle inbreng serieus genomen wordt en dat Defensie hier geen belemmeringen opwerpt. De blokkade om het over toelagen te hebben is in het SOD daarmee weggenomen.

 

Geen goede doorberekeningen

De tweede reden waarom het misging had te maken met gebrekkige informatievoorziening van de zijde van de werkgever. De VBM kan en wil niet akkoord gaan met een voorstel waarvan wij de effecten niet voldoende kunnen doorgronden. Als defensie dan komt met een voorstel voor een andere tabelbezoldiging zonder goede doorberekeningen dan is het niet vreemd dat we nee zeggen als de consequenties daarvan niet duidelijk gemaakt worden. Sterker nog, het voedt bij ons de gedachte dat er iets niet (helemaal) klopt.

 

Toezegging

In de SOD-vergadering heeft Defensie toegezegd op heel korte termijn met een controleerbare (financiële) onderbouwing te komen. Daarmee kunnen we de inkomenseffecten over een volledige loopbaan bij Defensie, maar ook binnen een bepaalde rang verifiëren en toetsen aan het uitgangspunt in het akkoord, zodat niemand erop achteruit zal gaan bij de invoering van het nieuwe bezoldigingsstelsel. Dat is en blijft voor ons een afspraak die we in het laatste AV-akkoord maakten en waar we onverminderd aan vast zullen blijven houden.

 

 

Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden