Print deze pagina

Vergoedingen Detachement Sint-Maarten

donderdag, 16 januari 2020 15:12
Vergoedingen Detachement Sint-Maarten

Op aangegeven van leden heeft de VBM vorig jaar bij Defensie aandacht gevraagd voor de verschillende tegemoetkomingen, die medewerkers die in vergelijkbare omstandigheden verkeren, kregen. Concreet ging het over militairen die deel uitmaken van het roterend element van de permanente presentie op Sint-Maarten. Deze militairen kregen een lagere vergoeding voor kosten dan medewerkers van de KMar op hetzelfde eiland.

 

Defensie erkende het verschil en kwam tijdens de vergadering op 3 december met het goede nieuws dat het verschil inmiddels ongedaan is gemaakt. Er is nu een regeling voor alle medewerkers op Sint-Maarten.

We hebben gemeld dat we verheugd zijn met de oplossing voor de toekomst … Maar we moesten tegelijkertijd ook onze teleurstelling uitspreken over het feit dat Defensie niets zei over hoe zij het geconstateerde verschil dachten weg te nemen. Blijkbaar was het tot voor kort nog steeds mogelijk dat de militair van het ene krijgsmachtdeel een betere regeling heeft dan de militair van het andere krijgsmachtdeel.

Dat het voor sommigen niet over ‘klein bier’ gaat, realiseerde Defensie zich. Een concrete toezegging kon echter niet gedaan worden. Er is afgesproken dat Defensie het onderwerp terugneemt en dat een aangepast voorstel – met aandacht voor de terugwerkende kracht – wordt opgesteld, ook voor militairen in andere gebieden dan de Carib.

Getagged onder SintMaarten   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord