Print deze pagina

Veel weerstand tegen Herinrichting Technisch Domein

woensdag, 28 november 2018 13:34
Veel weerstand tegen Herinrichting Technisch Domein

De VBM heeft in het overleg op 6 november met het CZSK opnieuw ter sprake gebracht, dat er bij technisch personeel veel weerstand is tegen de Herinrichting van het Technisch Domein (HTD).

Dit geldt in het bijzonder op de grote schepen, waar het zittend personeel nieuw opgeleid technisch personeel (takenboekers) aan boord moet begeleiden. Zij geven aan dat dit veel tijd vergt, terwijl zij uit hun reguliere functie al veel werkdruk ervaren.

Ook is aangegeven dat CZSK te weinig onderzoek doet naar de reden waarom technisch personeel vertrekt. Als CZSK dat wel zou doen zou dit van toegevoegde waarde kunnen zijn bij eventueel toe te passen beleid. Volgens het personeel van de Technische Dienst zijn er raakvlakken tussen het reorganisatieplan Koninklijke Marine Technische Opleidingen (KMTO) en het technische deel van de leerlijn. Personeel is van mening dat als de reorganisaties van KMTO en HTD geƫvalueerd worden, de evaluaties naast elkaar gelegd moeten worden omdat er koppelvlakken in zitten. CZSK heeft laten weten dat de evaluatie van HTD vorm krijgt en dat de bonden bij de uitkomsten hiervan betrokken worden.

Getagged onder TD    WTD    KMTO    HTD   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord