• Download de VBM-app

AOW-gat voor wachtgelders?

dinsdag, 18 maart 2014 09:43
AOW-gat voor wachtgelders?

Gaat u binnenkort met wachtgeld? Of hebt u net uw wachtgeldbesluit ontvangen van WWplus? De VBM kan u helpen met uw bezwaar tegen dat besluit. Waarom bezwaar maken?: Omdat Defensie pokhouterig vasthoudt aan de leeftijd van 65 jaar als einddatum van de uitkering ...


In het wachtgeldbesluit staat dat de uitkering eindigt als u 65 wordt. Dat was jarenlang de leeftijd waarop u recht kreeg op een AOW-uitkering. Maar nu die AOW-leeftijd met steeds grotere stappen omhoog gaat, zou Defensie de wachtgeldregeling ook in die zin moeten aanpassen.
Dat doet Defensie natuurlijk niet (respect en waardering voor personeel, hoezo?).
Maar intussen past de overheid wel allerlei andere sociale zekerheidsuitkeringen aan door het einde van die regelingen te koppelen aan de nieuwe AOW-leeftijd. Iemand in de WW hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat de uitkering stopt op 65-jarige leeftijd.
Waarom past Defensie de regelgeving niet aan voor zijn eigen ambtenaren?
Wie het weet mag het zeggen.
De VBM helpt op dit moment meerdere leden met het aantekenen van bezwaar tegen het wachtgeldbesluit dat zij van WWplus ontvangen. U moet er echter wel snel bij zijn. U hebt maar 6 weken de tijd om bezwaar aan te tekenen, gerekend vanaf de datum die op het besluit staat vermeld.
De situatie is overigens bijzonder pijnlijk voor degenen die al langer een wachtgelduitkering hadden. Nog schrijnender is het voor de mensen die overtolligheid van collega's hebben voorkomen door gebruik te maken van de wachtgeldregeling volgens het SBK (57plus-regeling). Een aantal van hen heeft dit besluit genomen in de tijd dat de regering nog niet had besloten om de AOW-leeftijd te verhogen ... Zij zitten nu met een gat, komen niet meer aan de slag en mogen het in de meeste gevallen oplossen met hun spaargeld.

Getagged onder AOWgat    wachtgeld    WWplus   

1 Reactie

  • Reactielink Westland Petrus.M donderdag, 06 november 2014 12:10 Geplaatst door Westland Petrus.M

    Wanneer ik op mijn 65 jarige leeftijd met pensioen mag gaan heb ik een pensioen gat van 3 maanden mijn vrouw is 3 jaar jonger dan ik vervolgens is er geen aanvulling (vrouw geen inkomen) ook is mijn verjaardag ongunstig gemaakt daar ik 31-ste jarig ben en voorheen kreeg men de eerste van de maand waarin men jarig was al zijn A.O.W ook weer een maand minder .dus ik begrijp ook niet waarom de wachtgeld regeling niet doorloop tot ik mijn A.O.W krijgt dit zou niet meer dan eerlijker zijn. Wanneer ik in de Ziektewet zou lopen of in de WW gaat alles gewoon door tot aan hun A.O.W. leeftijd. Hoe oneerlijk kan dat zijn Ik heb 40 pensioen jaren dus altijd alles betaald voor mijn ouwe dag en moet nu voor de jeugd worden gekort. Laat de jeugd eerst zelf maar eens aan het werk gaan om hun pensioen bij elkaar te gaan verdienen. Gestudeerde hebben ons al genoeg gekost. Als ik in de tweede kamer zou zitten had ik geld genoeg om mijn pensioen gat te kunnen overbruggen, krijgen ze mee, hebben ze voor zich zelf goed geregeld. P.S.37 jaar bij defensie gewerkt vervolgen naar 70% wachtgeld uitkering.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden