• Teken die petitie!

Defensie gaat eindelijk 100% AOW-gat betalen

maandag, 10 september 2018 14:22
Defensie gaat eindelijk 100% AOW-gat betalen

Update 21 september 2018! Defensie gaat deze maand de tegemoetkoming voor het AOW-gat verhogen naar 100%. Dit heeft op 7 september de hoofddirecteur personeel Defensie in een brief laten weten aan militairen en burgers die te maken hebben of krijgen met het AOW-gat. 

Defensie keert een tegemoetkoming uit voor dit gat. Die tegemoetkoming was niet genoeg om het volledige AOW-gat te compenseren. In de Defensienota van dit jaar (2018) is toegezegd dat de tegemoetkoming omhoog zou gaan van 90% naar 100%. De grote vraag was sindsdien: wanneer gaat dat gebeuren?

Iedereen die vanaf deze maand (september 2018) in het AOW-gat komt doordat de (UGM- of wachtgeld)uitkering stopt, zal meteen 100% compensatie ontvangen. Zo meldt de hoofddirecteur personeel in zijn brief. Het ABP zal deze groep een ‘toekenningsbrief’ sturen.

Voor degenen die op dit moment de 90% compensatie ontvangen of hebben ontvangen ligt het verhaal wat ingewikkelder.

Een deel van deze groep gaat naar ‘verwachting’ aan het einde van dit jaar een eenmalige betaling ontvangen. Het ABP zal dit laten weten via een ‘toekenningsbrief’.
Uit de brief van de hoofddirecteur personeel valt niet op te maken of de eenmalige betaling alleen een nabetaling is. Voor veel rechthebbenden zal het inderdaad een nabetaling zijn, bijvoorbeeld omdat zij inmiddels al AOW ontvangen. Maar een deel van deze groep zal ook in 2019 en wellicht zelfs begin 2020 nog een AOW-gat hebben. 

Er is ook een groep die in ieder geval tot 2019 moet wachten op de eenmalige betaling. Het gaat om een groep van 1600 belanghebbenden. Defensie kan niet zien wie er tot deze groep behoort. UpdateHet is - in tegenstelling tot eerdere berichten NIET te zien op de salarisstrook. Het ABP moet de tegemoetkoming voor deze groep handmatig berekenen. Volgens de hoofddirecteur personeel zullen zij ‘waarschijnlijk’ in het eerste kwartaal van 2019 de nabetaling ontvangen.

Voor vragen kunt u terecht bij een pagina van de website van Defensie (www.defensie.nl/aow-gat). U kunt ook vragen stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie vragen heeft over de toekenningsbrief kan bellen met 045 5798066 (helpdesk ABP).

Getagged onder AOWgat   

1 Reactie

  • Reactielink Theo de Brabander woensdag, 26 september 2018 10:29 Geplaatst door Theo de Brabander

    Waarom moeten wij wachten op iets waar we recht op hebben. Het ABP kan er ook voor kiezen om een voorschot uit te betalen.
    Je zal zien en beleven dat de uitbetaling op de laatste dag van het eerste kwartaal 2019 geschied.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden