Geschil over pensioenopbouw 100k wordt vervolgd

vrijdag, 12 december 2014 10:03
Geschil over pensioenopbouw 100k wordt vervolgd

Na een herhaling van standpunten konden de Centrales van Overheidspersoneel en de overheidswerkgevers, verenigd in het VSO, op 11 december 2014 in de Pensioenkamer geen andere conclusie trekken dan: we zijn het met elkaar niet eens.

Dit betekent dat de centrales de advies en arbitragecommissie (AAC) zullen vragen een uitspraak te doen over de redelijkheid van de VSO-opvatting, dat een aanvullende dekking voor zowel het nabestaanden- als het ouderdomspensioen voor ambtenaren die meer verdienen dan een ton niet bij het ABP kan worden ondergebracht.
Alhoewel de politiek besloten heeft dat een dergelijk opbouw er kan komen, worden juist de ambtenaren door de opstelling van de overheidswerkgevers gedwongen een commerciële partij te zoeken om opbouw te realiseren.
De centrales dienen vóór 17 december - binnen 3 dagen, zoals de procedure voorschrijft - de beschrijving van het geschilpunt in bij de Advies- en Arbitragecommissie. Desgevraagd gaven de overheidswerkgevers aan geen behoefte te hebben deze adviesaanvraag mede te ondertekenen. Alhoewel de AAC-procedure snel zal verlopen – binnen 4 weken ligt er een advies – is het nagenoeg zeker dat 1 januari niet gehaald zal worden.
Daarmee ontstaat er voor de doelgroep een acuut en groot risico, namelijk dat bij een overlijden na 31 december 2014 een fors lager nabestaandenpensioen uitgekeerd zal worden aan de nabestaanden.
In de week van de 15e december spreken de bonden met Defensie over de vraag of Defensie als werkgever de bereidheid heeft om de keuze van een individu voor een aanvullend verzekeringsproduct te faciliteren. Het belang van een aanvullende opbouw is evident.
De keuze of medewerkers uit de doelgroep deze opbouw moeten kiezen, is aan hun. De consequenties van het niet kiezen voor een aanvulling kunnen echter fors zijn.

Zie ook dit artikel op de VBM-site.

Update: lees ook dit artikel over een tijdelijke oplossing

Getagged onder nabestaandenpensioen    Witteveenkader    Witteveen2    ABP    ABPpensioen    100kproblematiek    100k   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden