• Ledenraadpleging 2018
  • Download de VBM-app

Reservisten

Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

vrijdag, 02 februari 2018 13:46

Ook reservisten bouwen bij het ABP pensioen op. Wel ontvangen reservisten een zogeheten ‘stopbrief’ als ze drie maanden of langer niet opgeroepen zijn. Dat gebeurt vaak. Elk jaar krijgen zo’n 440 reservisten één keer of vaker zo’n ‘stopbrief’.

Welverdiende Vrijwilligersmedailles voor reservisten

Een aantal militairen van de Nationale Reserve ontvangt binnenkort de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Betekent dit dat de minister van Defensie de Vrijwilligersmedaille weer toekent aan reservisten? Helaas niet. Het betreft een laatste groep die de medaille met bijbehorende oorkonde nog niet ontvangen had.

Discussie over intrekken NATRES-uren gaat door

Nadat er in 2015 al zonder enig overleg is besloten de budgetten van de NATRES te plunderen, is de vraag hoe het in 2016 is geregeld. Eerder stelde het CLAS dat er voldoende budget is voor bijvoorbeeld de niveau-3 opleiding. De bonden hebben hier kennis van genomen want het is gewoon niet waar.

Reservisten welkom, mits onbetaald

Reservisten welkom, mits onbetaald

woensdag, 04 mei 2016 14:10

Defensie maakt dit jaar geen gebruik van reservisten bij herdenkingen en vieringen. De militairen van de Nationale Reserve zijn overigens wel welkom, ook in uniform, maar ze krijgen niet betaald. De VBM ziet de Nationale Reserve steeds verder afkalven. N.B. update!

Reservistenbeleid: dit zijn de echte antwoorden

Woensdag 20 april overlegde de Tweede Kamer met minister Hennis over het reservistenbeleid. Voor de afwisseling gooiden de reservisten zelf de knuppel in het hoenderhok.

Doe meer voor de reservisten van de Natres!

Doe meer voor de reservisten van de Natres!

woensdag, 09 maart 2016 11:47

Defensie loopt in het algemeen niet over van aandacht voor de rechtspositie van het reservepersoneel (al dan niet in werkelijke dienst). In een schriftelijke reactie naar aanleiding van een hoorzitting in de Tweede Kamer op 10 maart, vraagt de VBM daarom opnieuw aandacht hiervoor.

Intrekken Natres-uren

Intrekken Natres-uren

vrijdag, 12 februari 2016 13:59

Nadat er in 2015 al zonder enig overleg is besloten de budgetten van de Natres te ‘plunderen’, is de vraag hoe het in 2016 is geregeld. Volgens de CLAS is er voldoende budget voor bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding (peloton).

Landmacht heeft te weinig geld voor reservisten

Tot en met december van dit jaar heeft de landmacht nog 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de inzet van reservisten. Daarom ziet de bevelhebber van de landstrijdkrachten, luitenant-generaal M.C. de Kruif, zich genoodzaakt om de inzet van reservisten drastisch in te perken voor de rest van het jaar.

Duidelijkheid over rechtspositie Natres-personeel

De VBM heeft bij Defensie aandacht gevraagd voor de wijze waarop de rechtspositie wordt toegepast ten aanzien van Natres-personeel. Hier bleek in de praktijk veel onduidelijkheid over te bestaan.

Foto: SM Rosanno Sambajon

In 2013 heeft de Minister van Defensie de Tweede Kamer op vragen laten weten dat zij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid niet meer wilde toekennen aan reservisten van de Natres. Haar betoog daarvoor was dat militairen van de Natres ook in aanmerking komen voor het Onderscheidingsteken voor langdurige en trouwe dienst respectievelijk het Onderscheidingsteken voor langdurige dienst als Officier. Twee keer voor hetzelfde feit decoreren is niet de bedoeling.

Pagina 1 van 3

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Stel een vraag

help

 

Trivizier

Triv092018cover

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden