• Informatiepunt Chroom-6
  • Teken die petitie!

Reservisten

Focus op behoud personeel, veiligheid en reservisten
''Dominant in de gesprekken zijn de HR-systematiek, de stroperigheid van processen, veiligheid maar ook de betaalbaarheid van Defensie. Zaken gaan te traag en zijn in de ogen van de werkvloer regelmatig onnodig duur'', aldus de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) in zijn recent gepubliceerde jaarrapport. Wat kan en moet beter binnen de krijgsmacht?

Afdeling Employability & Reservisten nu ook op internet

(ex)Defensiemedewerkers en externe partners kunnen nu op internet zien wat de mogelijkheden zijn die de afdeling Employability & Reservisten te bieden heeft. Op de site defensietalenten.nl is bijvoorbeeld te lezen over een mogelijke samenwerking met civiele bedrijven.

Toekenning Trouwe Dienst Medaille aan reservisten

Op 14 februari 2019 heeft de rechtbank Den Haag een belangrijke uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door een militair reservist. De zaak ging over de toekenning van een Trouwe Dienst Medaille.

Merkwaardige maatregel voor 20 NATRESBAT

Merkwaardige maatregel voor 20 NATRESBAT

donderdag, 01 november 2018 15:29

De VBM heeft op 21 september aandacht gevraagd voor de merkwaardige maatregel waarbij een gedeelte van 20 NATRESBAT op het Marine Etablissement Amsterdam zonder overleg zodanig is verplaatst dat het personeel niet naar behoren kan functioneren. 

Problemen met werving reservisten

Problemen met werving reservisten

dinsdag, 30 oktober 2018 13:26

Het wil maar niet lukken om voldoende deeltijd militairen voor Defensie te werven. De ambitie is tussen de 15.000 en 20.000, maar het aantal blijft hangen rond de 5.000. BNR Nieuwsradio wijdde maandag 29 oktober een uitzending van circa drie kwartier aan dit onderwerp. Te gast in de studio waren VBM-voorzitter Jean Debie en militair historicus Willem de Natris (tevens adviseur van het Korps Nationale Reserve). Ook advocaat Geert-Jan Knoops, tevens reserve-officier bij het Korps Mariniers, zat in de uitzending.

Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

Anw-compensatie voor reservisten (en meer …)

vrijdag, 02 februari 2018 13:46

Ook reservisten bouwen bij het ABP pensioen op. Wel ontvangen reservisten een zogeheten ‘stopbrief’ als ze drie maanden of langer niet opgeroepen zijn. Dat gebeurt vaak. Elk jaar krijgen zo’n 440 reservisten één keer of vaker zo’n ‘stopbrief’.

Welverdiende Vrijwilligersmedailles voor reservisten

Een aantal militairen van de Nationale Reserve ontvangt binnenkort de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Betekent dit dat de minister van Defensie de Vrijwilligersmedaille weer toekent aan reservisten? Helaas niet. Het betreft een laatste groep die de medaille met bijbehorende oorkonde nog niet ontvangen had.

Discussie over intrekken NATRES-uren gaat door

Nadat er in 2015 al zonder enig overleg is besloten de budgetten van de NATRES te plunderen, is de vraag hoe het in 2016 is geregeld. Eerder stelde het CLAS dat er voldoende budget is voor bijvoorbeeld de niveau-3 opleiding. De bonden hebben hier kennis van genomen want het is gewoon niet waar.

Reservisten welkom, mits onbetaald

Reservisten welkom, mits onbetaald

woensdag, 04 mei 2016 14:10

Defensie maakt dit jaar geen gebruik van reservisten bij herdenkingen en vieringen. De militairen van de Nationale Reserve zijn overigens wel welkom, ook in uniform, maar ze krijgen niet betaald. De VBM ziet de Nationale Reserve steeds verder afkalven. N.B. update!

Reservistenbeleid: dit zijn de echte antwoorden

Woensdag 20 april overlegde de Tweede Kamer met minister Hennis over het reservistenbeleid. Voor de afwisseling gooiden de reservisten zelf de knuppel in het hoenderhok.

Pagina 1 van 3

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Stel een vraag

help

 

Trivizier

Trivizier 2021-06

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden