Amsterdam

Tot deze afdeling behoren alle leden die wonen in de postcodegebieden beginnend met de cijfers:

10 - 11 - 13 - 142 -143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 15 - 19 - 20


Beste VBM-leden,

Het is alweer een tijd geleden dat het bestuur van de afdeling Amsterdam zich rechtstreeks richtte tot de leden van de afdeling.

Tweemaal per jaar wordt een afdelingsvergadering uitgeschreven. Belangrijkste doel is het met de leden doornemen van de activiteiten van het Dagelijkse en Algemene Bestuur (DB/AB) van de vereniging: beleid, jaarverslag en financiële verantwoording. Tijdens die vergadering wordt een afvaardiging gekozen uit de (aanwezige) leden naar de Algemene Vergadering (AV). Dit zijn statutaire activiteiten. Deze vergaderingen zijn er ook voor om de leden in de gelegenheid te stellen vragen te stellen over actuele zaken, of zaken waar hij of zij meer van wil weten. De belangrijkste taak van een afdelingsbestuur is het voorbereiden en leiden van die vergaderingen. Vroeger moesten afdelingsbestuurders ook lokaal activiteiten ontplooien en problemen oplossen. Veel van dat werk is nu in handen van de medezeggenschap en geen onderwerp voor de vakbond. Een afdelingsbestuur is een soort vooruitgeschoven post van het DB/AB.

Daarbij zijn wij, afdelingsbestuur Amsterdam, wel afhankelijk van de leden van de afdeling. Het bestuur van de afdeling Amsterdam bestaat op dit moment uit 4 leden; de voorzitter en vicevoorzitter zijn PA leden, de andere twee bestuursleden zijn actief dienend. Zij zijn bereikbaar, beschikbaar en komen als dat nodig is naar je toe. De opkomst bij de vergaderingen is de laatste jaren minimaal. Als wij het woord voeren tijdens een AV dan kunnen we niet zeggen namens de leden te spreken, want die zijn niet op de vergadering geweest. Dus treden we op naar eigen inzicht en eigenlijk is dat een beetje beschamend.

De eerstkomende vergadering zal plaatsvinden op woensdag 29 april, als voorbereiding van de AV van 19 mei. Plaats van handelen is het Veteranen Ontmoetings Centrum ‘De Veldpost’ aan de Kometensingel 150 in Amsterdam-Noord, aanvang 1900 uur. Advies is openbaar vervoer, GVB bus 35 stop in de buurt. Mocht iemand behoefte hebben om de stukken voor die vergadering te ontvangen laat dat dan even weten aan de secretaris van de afdeling; de agenda voor die avond zal bestaan uit de volgende punten:

Opening – Mededelingen – Vaststellen van de agenda – Doornemen van de AV stukken – Verkiezen van de afvaardiging – Actuele zaken – Rondvraag – Sluiting. Bij de actuele zaken kan gerekend worden op de ondersteuning van een lid van het DB en/of AB. Ik hoop op de aanwezigheid van 10 tot 15 leden (capaciteit van de locatie)

Meer informatie over de diverse afdelingsbesturen is te vinden op de website van de VBM: www.vbm.info.nl

Tot gauw

Arie van den Broek, voorzitter
Het bestuur van de afdeling Amsterdam/Schiphol bestaat uit:

arievdbroekA. (Arie) van den Broek
KAPTMARNS b.d.
voorzitter
Tel 0229 504866
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

131115 Hans Poorthuis 0033J.A.M (Hans) Poorthuis
LTZA2OC b.d.
vicevoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
140516 Hans de Kaper 0735J W (Hans) de Kaper 
LTZLD1
secretaris
Tel. 0223 657608  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

PeterdeLaat2P.W.J. (Peter) de Laat
SGT1 KLu
Lid
Tel.nr. (werk) 020-5201441 of 06-28547582
In dringende gevallen kunt u bellen met het hoofdkantoor in Den Haag; telefoon 070 3155111 of via MDTN *06 54666156 (Let op! Geen gsm-nummer!).

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden