• Belastingservice VBM

In Memoriam Gerard Busse

vrijdag, 17 mei 2019 13:29
In Memoriam Gerard Busse

16 mei 2019 is VBM-lid van verdienste Gerard Busse op 64-jarige leeftijd overleden. Tijdens de 99e Algemene Vergadering op 24 november 2017 werd Gerard Busse benoemd tot lid van verdienste van de VBM. Hij had toen al enige tijd te kampen met de ziekte die hem nu fataal is geworden.


Gerard Busse (majoor van het wapen der genie b.d.) was sinds 1998 lid van het afdelingsbestuur Apeldoorn. Van 2005 tot 2017 was hij lid van het algemeen bestuur. Hij bleef in 2017 lid van het afdelingsbestuur, maar nam afscheid als lid van het algemeen bestuur.
Gerard Busse ontving het teken van verdienste vanwege zijn grote vaardigheid in het winnen en bijeenbrengen van inlichtingen, ook tijdens zijn uitzendingen naar voormalig Joegoslavië. Hij was een actieve vertegenwoordiger van de VBM bij officiële plechtigheden, zoals de jaarlijkse dodenherdenking en kranslegging van het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen van de KL. Ook bracht hij vele werkbezoeken aan diverse kazernes, vliegbases en militaire complexen. Hij vertegenwoordigde het algemeen bestuur bij meerdere afdelingsvergaderingen. Hij nam actief deel aan flyer-acties en vakbondsmanifestaties. Hij vertegenwoordigde bijna 10 jaar de VBM in de Raad van Advies van de Stichting KPPR (Koninklijke PIT Pro Rege), de organisatie achter de ECHOS Homes en hij heeft een bijdrage geleverd aan het pilotproject voor de Nuldelijns Ondersteuning en Hulpverlening, zoals die zijn opgezet en verder ontwikkeld bij De Basis en het Veteranen Instituut te Doorn.
Het Algemeen Bestuur wenst zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.
Getagged onder IM   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden