Afdelingsbestuurders gezocht!

woensdag, 15 juli 2020 11:07
Afdelingsbestuurders gezocht!

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan je vakbond? Verschillende afdelingsbesturen van de VBM kunnen nog versterking gebruiken. We zoeken liefst actief dienenden, maar ook postactieven zijn welkom. Als afdelingsbestuurder lever je een waardevolle bijdrage, zonder dat het veel tijd hoeft te kosten. Het gaat om vrijwilligerswerk, maar wel met een vergoeding.

Iemand die meer kan vertellen over het werk van een afdelingsbestuurder is Najib Chokri. Hij zet zich sinds 2015 in het voor het bestuur van de Afdeling Rotterdam. In het dagelijks leven is hij (burger)medewerker bij de technische dienst op de kazerne. “Alles maken, wat mensen hier slopen”, zo omschrijft hij zijn dagelijkse werkzaamheden.


ChokriZou jij graag zien dat er meer actief dienenden bij het bestuur komen?

Ja, graag. Er is weinig animo voor en op zich begrijp ik dat wel: veel militairen zijn hier natuurlijk maar korte tijd in Rotterdam. Maar het is wel jammer. Op de afdelingsvergaderingen zie ik vrijwel alleen maar dezelfde bekende gezichten. Als ik mensen vraag waarom ze niet naar hun afdelingsvergadering komen, zegen ze: het zal goed komen, we zien het wel.

Kost het veel tijd?

Nee, helemaal niet. Daar hoef je je niet door laten weerhouden. Natuurlijk kan je het zo druk maken als je zelf wilt, maar je hoeft bijvoorbeeld niet veel te vergaderen. Afdelingsvergaderingen zijn er normaal gesproken maar 2x per jaar.


Kan jij je rol als bestuurder goed uitvoeren?

Ja. Als ik een verbeterpunt moet noemen, dan is het dat ik sneller geïnformeerd zou willen worden. Dit om te voorkomen dat wanneer ik een vraag krijg, ik met de mond vol tanden kom te staan. De meeste leden gaan met vragen naar de Ledenservice, en dat is ook heel goed. Maar als ik een vraag krijg, wil ik die wel kunnen beantwoorden.


Afdelingen die versterking kunnen gebruiken zijn:

 
Afdeling Contact:
Amersfoort Henk Blink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Utrecht Bert Keers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Friesland Beint Berkepas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Zeeland Cor Kapaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Limburg Jos Ubachs (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Volkel/De Peel Hjelmer Andersen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Curaçao Bram Heemink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Aruba Theo van den Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Duitsland Harry Klappers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Rotterdam Rens Abresch (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
België Jacqueline de Werker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Getagged onder afdelingsbestuur   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden